OFICIAL: Citroen anunţă DS3 Cabrio şi un hot-hatch DS4 Racing

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.06.2011
Citroen mizează mult pe succesul liniei DS în viitor. Preşedintele PSA anunţă deja un DS3 cabrio anul viitor şi chiar un DS4 Racing. Oficialul nu exclude nici ipoteza unor extreme DS2 şi DS6.

Esential

180.000 de unităţi DS intenţionează să vândă Citroen în cursul anului viitor.

Impulsionaţi de succesul lui DS3, oficialii grupului PSA Peugeot-Citroen mizează mult şi pe succesul unor noi modele ale gamei premium. Intenţiile francezilor sunt confirmate de noile modele, DS4 şi DS5, care şi-au făcut deja apariţia şi aşteaptă să ajungă în garajele europenilor.

Pe viitor, planurile de expansiune continuă. O recunosc chiar oficialii conglomeratului francez, în frunte cu preşedintele PSA, Jean-Marc Gales, care susţine acest trend într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Automotive News.

Potrivit lui Gales, atenţia Citroen se va concentra anul acesta pe cele două produse DS4 şi DS5. "Ambele modele reprezintă locomotiva imaginii noastre premium. Anul viitor ne aşteaptă o gamă completă, cu o linie de asamblare pe care vor lua naştere trei exponate DS.".

Gales a recunoscut că succesul lui DS3 va duce la debutul unei noi variante de caroserie. Sub-compactul va oferi tinerilor şi o alternativă decapotabilă, cel mai probabil cu acoperiş din pânză.

Nici fratele mai mare, DS4, nu va fi lăsat deoparte. Francezii vor exploata segmentul hot-hatch-urilor cu o versiune sportivă a lui DS4, gândită în stilul deja celebrului DS3 Racing. Un astfel de model ar putea să se bată cu Volkswagen Golf GTI şi Ford Focus ST.

Preşedintele PSA a ţinut să vorbească şi despre alte posibile modele premium în gama DS: "Îmi pot imagina, în viitor, chiar şi un model entry-level, destinat tinerilor şi destul de abordabil ca preţ, ce ar putea să se numească DS2. Nu excludem nici varianta unui sedan vârf de gamă, botezat DS6 şi inspirat serios de conceptul Metropolis." Gales a ţinut însă să precizeze că o decizie în acest sens nu a fost momentan luată.

Noul DS4 ar urma să aducă anual 40.000 de clienţi pentru Citroen, în timp ce fratele său mai mare, DS5, este aşteptat să se vândă în 50.000 de copii. Aşadar, pentru anul viitor, Citroen speră să vândă aproximativ 180.000 de unităţi DS.

via | automotivenews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru