Salonul Auto de la Geneva 2013

OFICIAL: Dacia va lansa două modele noi la Geneva

Publicat Miercuri, 20.02.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 20
OFICIAL: Dacia va lansa două modele noi la Geneva - Poza 1
Divizia germană Dacia a anunţat astăzi oficial că producătorul român de automobile va aduce la Geneva două modele complet noi. Unul va fi Logan MCV, iar cel de-al doilea ar putea fi Duster facelift.

Toamna anului trecut a marcat un moment important în istoria Dacia, constructorul român dezvăluind noile generaţii ale modelelor Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Ofensiva Dacia nu s-a încheiat însă.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, constructorul român plănuieşte alte două premiere, extrem de importante în procesul de reînnoire a gamei. Anunţul a fost făcut oficial de oficialii Dacia din Germania, fiind publicat pe canalul de Facebook al constructorului român.

Este pentru prima dată când Dacia recunoaşte prezenţa a două noi surprize la Geneva şi pune astfel capăt speculaţiilor. Deşi au refuzat să ofere detalii despre cele două premiere, este foarte probabil ca la standul Dacia să îşi facă apariţia noua generaţie Logan MCV. Este prima dintre cele două surprize.

Modelul va adopta faţa regăsită în prezent pe Logan şi Sandero, doar posteriorul urmând să rezerve câteva noutăţi. Designul va fi diferit de cel al lui Sandero şi Logan, cu stopuri verticale şi un spoiler distinct.

Urmareste Automarket
Cel de-al doilea model pe care Dacia îl pregăteşte pentru Geneva ar putea fi Duster facelift.
SUV-ul românesc este deja în cel de-al treilea an al carierei şi are nevoie de un imbold pentru a-şi putea menţine atractivitatea faţă de publicul din vestul Europei. Lista de revizuiri ar urma să includă un aspect frontal revizuit uşor, cu o nouă grilă şi blocuri optice cu dimensiuni mai mici. Interiorul va primi noile ceasuri de bord şi o serie de echipamente noi, printre care cruise control, comenzi pe volan şi sistemul multimedia cu navigaţie.

Despre modificările de preţ este prematur să vorbim. Rămâne de văzut dacă Dacia va majora preţurile noului Duster odată cu faceliftul şi dacă Logan MCV va fi mai scump decât actuala generaţie.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

via facebook


Comentarii (20)

  • antonny
    o sa fie o surpriza frumoasa din partea celor de la Dacia despre aceast logan s****** break .......
    4 20
  • imi place Dacia ! Succes !
    64 2
  • Cu siguranta vom vedea Duster facelift. Duster s-a nascut batran la interior, in 2010 cand a aparut avea interiorul de Logan din 2005. Probabil ca faceliftul il va alinia cu restul gamei.
    36 43
  • @Adm
    Scrii prostii ! Duster cand a aparut era o evolutie clara fata de interiorul Logan-ului din 2005. Afisajul ceasurilor, comenzile pe volan, manerele interioare, finisajele bordului / consolei centrale - toate sunt diferite. E ignoranta totala sau rautate prosteasca sa afirmi altceva.
    46 15
  • daca 2 manere schimbate, ceasurile un pic bombate si un plastic maro-cacaniu de pe consola centrala ti se pare tie "EVOLUTIE" atunci iti doresc numai evolutii din astea. Peste 50 de ani vei avea comenzile tot pe consola centrala si reglajul scaunului facut dintr-o sarma mai groasa.
    25 44
  • pentru tine reglajul scaunului va fi din aur acoperit cu piele de p.ta de papagal

    Sunt masini de 30.000Eu cu "sarma mai groasa"; pe alea nu le vezi?
    23 42
  • Cristi
    Dusterul e cam singurul model care arata bine pe exterior, exceptand spatele care arata putin neterminat.Sa speram ca faceliftul ii va pastra imaginea de masina bine inchegata si ca va rezolva problema spatelui neterminat.La interior, daca va prelua elementele fratilor mai mici (Logan, Sandero, Lodgy, Dokker) cu siguranta va arata mult mai bine.Pacat insa ca nu vor introduce si la noi motoare diesel mai puternice.E pacat de capacitatile off-road pe care le are datorita garzii la sol si a unghiurilor de atac bune.
    24 7
  • Cristi
    Singurul model de la Dacia adica, sa nu se inteleaga altceva.
    4 25
  • Noul Logan break cred ca va fi mai degraba un combi si va avea un design mai elegant fata de MCV.
    Iar Duster facelift va avea probabil motor 1.2 TCe.Eu auzisem si de un Duster pick-up si sint curios daca va exista pina la urma aceasta varianta.
    10 3
  • mai zi-mi si mie o masina care are reglajul scaunului pe inaltime pe sistemul: tragand de o sarma de sub scaun si in acelasi timp miscand in sus sau in jos sezutul cu ajutorul dosului personal al soferului....hai te rog ia fa investigatii. Apropos, aveti la voi la Dacia cumva prima de postare pe net?
    4 18
  • Logan break e sigur la geneva, mai compact decat fostul MCV, mai scund si cu 5 locuri. nu are sens sa mai faca un break suprainaltat cu 7 locuri pt ca acum exista in gama Dokker si Lodgy.

    a doua surpriza nu cred ca este Duster, planuit pt Frankfurt in toamna.
    11 1
  • Pt @@ha:
    da, mai exista. ai vazut scaunele standard la BMW? doar maneta e diferita. si ale se regleaza doar in 2 pozitii, sus si jos si tot cu ajutorul posteriorului soferului.
    scaunele alea confort din BMW sunt superbe dar costa 2355 euro. De aceea, cand iti cumperi un BMW prima investitie peste pretul standard trebuie sa fie neaparat scaunele. altfel te pacalesti.
    17 2
  • ala "de la dacia"
    pentru baiatul nemutumit ca "sarma" lui e prea subtire si ii este teama ca i se rupe daca-si misca prea tare fundul:

    zorro mi-a luat-o inainte cu exemplul de la bmw :D
    15 3
  • EVOLUTIE DA!
    Cine nu pricepe filosofia care a adus succesul Daciei in Europa nu are decat sa moara prost ! Nu mai putem dom'le de atatea aere si pretentii ! Deja pute !
    25 2
  • "@kap : Noul Logan break cred ca va fi mai degraba un combi" LOL
    0 0
  • poate vad si eu clima pe dusteras si poate ...sa vedem
    3 2
  • vrem si dacia decapotabila cit mai repede
    2 2
  • sudeztevi
    Dacia nu a spus odata cu lansarea lui Lodgy, ca nu va face o versiune break a Logan? pentru ca altfel s-ar canibaliza? E drept, Lodgy e mai scump, mai pretentios, mai rafinat la interior si la personalitate si perspectiva unui Logan break pentru cei care nu au bani de un Lodgy e oarecum fireasca, mai ales pentru tara noastra. Dar... eu nu prea cred ca vom vedea la Geneva un Logan break. Si nu cred ca vom vedea nici Duster facelift... asa simt eu:)

    Mai degraba cred ca vom avea un concept care sa anunte un sedan mai mare decat Logan. Se vehicvula intr-o vreme ca Dacia va scoate un model, probabil bazat pe platforma generatiei batrane de Megane, care sa ofere spatiu mai mult (chiar se vorbea sa rivalizeze la dimensiuni cu modelele mari precum Laguna, Passat, Mazda 6, Mondeo) si sa fie oarecum un rival pentru Octavia. Si se mai vorbea si de un model mini... un fel de twingo mai spartan si mai ieftin pentru a se bate cu C1, Aygo...
    2 0
  • vasile
    sunt prea mici motoarele de 0. 9 si de 1.2pentru logan, care este greu. astea ar trebui montate in sandero sau ceva chiar mai mic. logan 2 si sandero 2 au devenit placute ca design, dar nu sunt proiectate sa reziste mai mult de 5 ani fara probleme. lipsa de fair-play a renault/dacia, care nu poate rezista pe piata fara ca guvernul sa intervina cu protectii gen taxa de timbru
    1 0
  • Pentru foamea din Romania numai cuvinte de lauda pentru Dacia !

    Referitor la Duster poate face ceva si cu imbecilitatea aia de cutie de viteze. Am condus zeci de tipuri de masini dar asa ceva nu am intalnit !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru