Oficial: Facelift pentru Jaguar XK si XKR

De Bogdan Mirică
Publicat Duminica, 11.01.2009
Jaguar va prezenta la Salonul Auto de la Detroit versiunea revizuita a modelului XK si a alternativei sportive a acestuia, XKR.

Fisa tehnica

Capacitate (CC) 5000
Puterea maxima (CP/rpm) 510
Cuplu maxim (Nm/rpm) 625
Viteza maxima (Km/h) 250
Acceleratie 1-100Km (s) 4.8
Consum mediu (l) 12.3

Esential

510 cai putere ascunde sub capota versiunea de top Jaguar XKR.

Speculatiile si fotografiile spion care anuntau un facelift pentru Jaguar XK si versiunea sportiva XKR au fost confirmate oficial de constructorul britanic imediat dupa dezvaluirea primelor fotografii si informatii ale noului XFR. Modelul sportiv cu patru locuri a fost complet revizuit si a primit motorizari mai economice dar cu un plus de putere.

La exterior, designerii Jaguar au introdus lumini LED in cadrul blocurilor optice spate, au vopsit prizele de aer laterale in culoarea caroseriei si au modificat subtil linia farurilor. In cazul versiunii de top XKR, diferenta este facuta de tevile de esapament mai mari, restilizate, si de un ornament posterior. La interior, luxul troneaza indiferent ca vorbim de versiunea sportiva sau de cea "de baza". Tapiseria din piele, volanul sportiv cu trei spite, scaunele incalzite si ventilate contribuie la confortul pasagerilor.

Clientii vor putea opta intre trei versiuni diferite: XK, XK Portfolio si varful de gama XKR, disponibile in variantele de caroserie coupe sau cabrio.

Sub capota modelului sportiv se va afla unitatea V8 de 5.0 litri, aspirata natural in cazul lui XK si supraalimentata in cazul lui XKR.

In varianta sa mai "modesta" propulsorul V8, realizat in intregime din aluminiu, dezvolta 385 de cai putere si un cuplu motor de 515 Nm. Daca vorbim insa de solutia supraalimentata XKR, avem de a face cu 510 cai putere si un cuplu motor de 625 Nm. Motorul este conectat fie la o cutie manuala fie la una automata, cu sase rapoarte care vine cu padele pentru modul secvential si un convertor de cuplu pentru mai multa forta.

Noul XK se poate lauda cu un sprint de la 0 la 100 de km/h in 5.5 secunde in timp ce fratele sau mai potent reuseste sa atinga aceeasi viteza in doar 4.8 secunde.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru