OFICIAL: Giugiaro Namir Concept la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.03.2009
Giugiaro a prezentat conceptul celui mai rapid hibrid din lume, Namir.

La doar cateva zile de la aparitia pe internet a primelor imagini cu Frazer-Nash, conceptul hybrid de la Giugiaro, casa de design italiana a dezvaluit conceptul Namir la Geneva. Se pare ca numele Frazer-Nash nu este corect, modelul avand numele Namir. Namir este denumirea in araba a tigrului.

Conceptul exotic are un motor wankel de 814 centimetri cubi cuplat la patru motoare electrice, care sunt incarcate de acumulatori pe baza de litiu-polymer. Motoarele sunt amplasate atat in fata, cat si in spatele modelului, iar puterea totala se ridica la 270 kW. Aceasta putere este echivalentul a 370 CP care il pot propulsa pe Namir la o viteza maxima de 300 km/h. Cifrele de acceleratie sunt si ele interesante, Giugiaro Namir fiind capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3.5 secunde, pe cand acceleratia de la 0 la 200 km/h este efectuata in 10.4 secunde.

In ciuda performantelor deosebite, Giugiaro Namir este un hibrid care poate fi incarcat de la priza si poate parcurge 39 de kilometri pentru fiecare litru de carburant pe care il consuma, in timp ce emite numai 60 de grame de CO2 pe kilometru.

Avand un rezervor de carburant de circa 50 de litri, Namir are o autonomie teoretica de 2.000 kilometri. Performantele dinamice ale modelului au fost deja testate pe circuitul Monza din Italia, acesta inregistrand un timp de 1 minut si 51 secunde.

Design-ul exterior al acestui model este potrivit semnificatiei numelui acestuia in araba. Forma lui Namir denota performantele de supercar de care acesta este capabil, iar parbrizul imens contine panouri solare care alimenteaza instalatia de aer conditionat. Panourile de caroserie sunt construite din fibra de carbon si aluminiu, pe cand sasiul este construit si el din aluminiu pentru a avea o greutate redusa.

Via | Italdesign-Giugiaro

Comentarii (2)

  • "are un motor wankel de 814 centimetri cubi " doar 800 ?? interesante datele.Pai daca e mai bun wankel + electric enginede ce nu i'l folosesc ceilalti din industria auto.adica consuma si mai putin si polueaza mai putin.
    O zi buna.
    0 0
  • catalin
    .......
    Pentru ca e scump
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru