Oficial: Giugiaro Quaranta, revolutia designului italian

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.03.2008
Giugiaro a dezvaluit la Geneva conceptul aniversar Quaranta, un hibrid sportiv cu tractiune integrala si 268 de cai.

Esential

268 de cai este puterea maxima a conceptului Giugiaro Quaranta.
40 de ani de existenta a casei de design italiene celebreaza Quaranta.
4.05 secunde ii sunt necesare conceptului Quaranta pentru a atinge 100 de km/h.
288 Nm este valoarea maxima a cuplului in cazul conceptului Quaranta.

Giugiaro a facut publice in sfarsit primele imagini si informatii oficiale ale conceptului Quaranta, dezvaluit in premiera la Geneva. Asa cum va anuntam si saptamana trecuta, conceptul pregatit de Giugiaro celebreaza 40 de ani de existenta a casei de design italiene.

Conceptul este o sportiva ecologica cu tractiune integrala, care inglobeaza o serie de tehnologii inovative printre care un motor hibrid care functioneaza cu energie solara. Panourile solare montate pe pe acoperis pot genera o putere totala de 250 W, suficienta pentru a reincarcarea bateriilor si pentru climatizarea habitaclului.

Trenul hibrid de rulare include un motor V6 pe benzina, de 3.3 litri imprumutat de la Toyota si doua propulsoare electrice. Multumita acestui ansamblu, Giugiaro Quaranta se poate lauda cu 268 de cai putere si un cuplu motor de 288 Nm.

Multumita bagajului de putere destul de mare, Quaranta este capabil de performante impresionante: un sprint de la 0 la 100 de km.h in 4.05 secunde si o viteza maxima, limitata electronic, la 250 km/h.

Forma ciudata a conceptului a dus la gandirea unui acces in habitaclu si mai ciudat.

Quaranta poate gazdui 3 pasageri adulti si un copil care vor intra in masina odata ce partea frontala, inclusiv parbrizul, se va ridica la simpla apasare a unui buton. Giugiaro a gandit alte doua portiere de mici dimensiuni pentru locurile din spate si una care permite accesul la motorul central.

Taguri: Giugiaro, Quaranta

Comentarii (2)

  • marian_bmw
    yeah
    masina viitorului domnilor
    0 0
  • ce viitor ma???
    asta e cam copiata dupa modelul nacza(parca)din anii 90!!!revolutia lui peste!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru