Giugiaro a creat "cel mai rapid hibrid din lume"

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 21.02.2009
Conceptul Giugiaro Frazer Nash, care va face parte dintre exponatele de top ale Salonului de la Geneva, este considerat de constructor "cel mai rapid hibrid din lume"

Esential

268 de cai putere dezvolta impreuna cele trei motoare ale conceptului Giugiaro Frazer Nash.

Casa italiana de design Giugiaro a prezentat astazi primul desen al unui concept care, conform comunicatului de presa, va deveni cel mai rapid hibrid existent in lume la aceasta ora. Noul prototip - denumit oficial Frazer Nash - va imbogati lista de premiere mondiale de la Geneva (2-3 martie), urmand sa devina, in cazul in care va fi produs in serie, un concurent serios de piata pentru Fisker Karma.

Desi informatiile despre concept sunt extrem de putine in acest moment, imaginea prezentata de Giugiaro pe post de teaser ne indica pastrarea unei linii de design adoptata de italieni in ultima perioada. Astfel, Frazer Nash iese in evidenta printr-o filosofie care il apropie estetic extrem de mult de conceptul Quaranta, pe care Giugiaro l-a prezentat la Geneva in 2008.

Noul prototip ar putea fi, in acest fel, o versiune avansata a lui Quaranta. Sub capota, noul concept dispune de un motor V6 pe benzina de 3.3 litri si de doua propulsoare electrice. Puterea totala dezvoltata de cele trei "inimi" ale conceptului ajunge la 200 de kilowati (268 CP) iar cuplul la 288 Nm.

Cifrele performantei sunt insa cele mai interesante elemente ale modelului dezvoltat de Giugiaro, acesta reusind sa ajunga in 4.05 secunde de la 0 la 100 km/h. Viteza maxima este si ea una ridicata - 300 km/h, in conditiile in care emisiile de CO2 se ridica la un nivel derizoriu: 50 g/km.

Foarte interesanta este solutia tehnica aleasa de Giugiaro pentru trenul de rulare, noul concept beneficiind de un sistem 4x4 inedit: motorul clasic impinge puterea catre puntea fata, iar fiecare dintre celelalte doua propulsoare electrice actioneaza cate o roata a puntii spate.

via | Leblogauto

Comentarii (11)

  • shooter
    poza
    fratilor ati bagat si voi o poza ... sa va traiasca. eu inteleg ca mai bagati de la voi via fotoshop da nici chiar asa, asta e chiar jenanta.
    0 0
  • chiar interesant
    Pote ca intr-adevar ideea cu tractiunea fata clasica si cate un motor electric pentru fiecare roata din spate e ceva inedit, insa cea mai rapida masina din lume in comparatie cu ce?
    0 0
  • sparow
    cum in comparatzie cu ce ma? cel mai rapid hibrid din lume, in comparatzie cu restul masinilor hibride !!!
    0 0
  • mitsubishi
    daca nu ma insel si mitsubishi a experimentat pe un lancer propulsat de 4 motoare electrice la fiecare roata.era denumit "mivec" parca si era pe platforma lui lancer evo 8 sau evo 9.corectati-ma daca nu stiu bine.oricum ideea zic ca ar fi foarte buna.cele 4 motoare cuplate la un intel pentium 6 ar face minuni la capitolul tractiune, control si stabilitate.acest sistem ar face de rusine orice subaru pe orice viraj.nu e exclus sa vedem astfel de masini in viitoarele editii wrc.
    0 0
  • iulian
    @mowgli
    ..intel pentiun 6...!!!!...ce-i asta..generator de curent?....mai gandeste-te inainte de a scrie prostii...!
    0 0
  • @iulian
    evident am facut o gluma?am spus pentium 6 pentru ca, calculatorul dintr-un m5 este mult peste ce avem noi acasa, deci pentru un astfel de sistem de 4 motoare la fiecare roata, ar trebui un super calculator, care sa le sincronizeze astfel incat masina sa reactioneze conform cerintelor noastre.iti dai seama ca intro curba in functie de conditiile de drum, viteza, masa etc, puterea trimisa la motoare va fi diferita astfel incat sa nu subvireze nici sa supravireze nici nimic.deci trebuie ceva IBM in masina aia, un fel de E.M.U.-engine management unit.In conditiile in care un ECU de M5 depaseste calculatoarele noastre, trag concluzia ca, calculatorul ala va fi si mai complex si performant.
    0 0
  • ALX CT
    @mowgli
    1) "ar trebui un super calculator" poate procesor
    2) "in care un ECU de M5 depaseste calculatoarele noastre" ?? nu cred, ai idee cate milioane de calcule poate sa faca in ziua asta cel mai slab procesor ?

    "The new M5 is equipped with a slew of new technology. One of them is the most powerful CPU for any engine management system in the car industry worldwide" deci "most powerful CPU......in the car industry" nu si in IT. O zi buna!
    0 0
  • intel pentium
    1-nu e procesor, e o multitudine de procesoare, plus memorie si alte 1000 de componenete.deci eu zic ca se incadreaza la capitotul calculator desi poate nu e cuvantul potrivit, nici porcesor nu e.

    2-citeste articolul de mai jos.se stie ca, sistememele de management ale motorului de pe un monopost formula 1, sunt mai performante, decat un pc.iar ecu de pe m5 este luat de pe un monopost formula 1.



    "Sistemul de management al motorului MS S65 include trei procesoare de 32 de biti care proceseaza mai mult de 200 de milioane de operatii pe secunda, fiind mai performant ca un laptop modern. Acesta coordoneaza direct pe de o parte toate functiile motorului si pe de alta parte, interactioneaza cu unitatile de
    control ale masinii si ale cutiei SMG"
    0 0
  • iulian
    @mowgli
    ok..!
    0 0
  • ALX CT
    :D
    Frate esti tare :))
    1) Deci,procesoarele actuale sunt pe 64 biti!
    2) Un procesor actual are L>cache1,2,3 + FSB enorm eventual quad -core adik sunt foarte performante si nu sunt pe m5
    3) 3 procesoare.Pai da. stii cum functioneaza un dual-core?,triple core? sunt de back-up,intelegi? (lucrez in domeniu,mai nou) :D
    Te salut,si repet cele mai bune CPU sunt mai peformante decat cele de la masini,Nu ma crezi?
    Dont take my word.Google it! :) Scuza-mi greselile din text,specialitatea mea e informatica nu romana.Te salut
    0 0
  • @alx ct
    pai am dat google.am gasit textul postat mai sus,am gasit si un video de la fifth gear in care tiff spune ca "even the engine management unit is more sophisticated than any home pc".si sa nu uitam ca ecu de pe m5 e din 2004, nu cred ca era quad-core pe atunci.n-am spus ca e mai tare decat orice procesor, doar ca e peste un pc mediocru, adica cel mai des folosit de utilizatori.undeva la un 2.0 single core sau 1.6 dual la vremea aceea.

    nu ma iau in gura cu nimeni, asta am gasit, si imi exprim punctu de vedere.si eu am cautat, nu inventez chestiile astea sa va arat ce tare e bmw
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru