OFICIAL: Hyundai a lansat noul i40/Sonata

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 20.09.2009
Coreenii de la Hyndai au lansat cea de-a sasea generatie a modelului Sonata. Sedanul de clasa medie vine cu un design nou si cu un interior imbunatatit. In Europa, modelul va fi rebotezat i40.

Desi a fost prezent la Salonul Auto de la Frankfurt, acolo unde a lansat noile ix35 (inlocuitorul lui Tucson) si Santa Fe, Hyundai a dorit sa lanseze cea de-a sasea generatie a lui Sonata pe piata natala. Iar astazi avem in fata primele imagini oficiale ale modelului coreean

Rebotezat i40 in piata din Europa, noul sedan de clasa medie adopta liniile alungite ale unui coupe, coreenii venind cu un design nou si mai atragator. De asemenea, interiorul a fost revizuit si imbunatatit. Noul Sonata a preluat o serie de elemente aflate deja pe fratele sau ix35, model abia intrat pe piata auto.

Sub capota noii generatii se va afla un propulsor cu patru cilindri de 2.0 litri Theta II MPI, care poate sa livreze 165 de cai. Aceasta este motorizarea propusa de Hyundai pentru clientii coreeni, in timp ce pentru piata auto din SUA se pregateste si un motor V6.

Europenii nu au fost nici ei uitati, apetitul lor pentru motorizarile diesel urmand sa fie satisfacut prin noul motor de 2.2 litri aflat deja sub capota lui ix55/Veracruz si Kia Sportage.

via | Hyundai

Comentarii (16)

  • Superba ce sa mai zic..............
    5 6
  • dar......
    superba, dar............seamana cam mult cu 607!
    0 9
  • cam "zambareata". Designul farurilor se regaseste si la bord si la volan si la stopuri....

    cam incarcata.....
    1 6
  • un kk mare
    daca va avea aceeasi calitate de constructie precum a celorlalte modele... atunci sa si-o pastreze chinejii
    5 10
  • Anonim
    Dragutica
    @raul: parca hyundai sunt coreeni (nu?)
    acum revenind la i40(?). masina e simpaticuta, dar parca are prea multe elemente imprumutate de alti constructori. de ex. radio-ul / sistemul de navigatie parca e luat de la infiniti, iar panoul de control de la clima de la volvo (nu zic ca sunt identice, dar e o oarecare asemanare care sacaie).
    in rest, daca as fi fan masini coreene cred ca ar fi un candidat de luat in seama pentru a o cumpara (dar in continuare prefer japonezele).
    3 2
  • Valentin
    Calitate coreeana
    Raul de ce vorbesti doar ca sa te afli in treaba , am avut 6 ani un Santa Fe care acum e la un prieten au mai trecut doi ani si masina este chiar OK. Coreenii fac lucruri foarte bune ganditi-va la Daewoo sau Samsung si nu sunt departe de japonezi ca seriozitate si constintiozitate.
    3 3
  • Ma tata, v-ati nascut toti in S-Class sau in cinestie ce Rolls ? .. Este o masina, atat . Ce tot va agitati ca arata nush ca ce alta, ca are nush ce casetofon de la nustiu cine, ca are aeru ca nustiu care alta ... seamana frate, sunt masini pana la urma iar designerii au si ei sefi - iar sefii spun : " daca aia vand si arata asa - hai sa facem si noi ceva similar dar mai frumos " .. problema este ca nu le iese mereu. Credeti ca este cazul sa incepem sa comentam cate masini pe lumea asta seamana cu cele de la concurenta?

    Coreenii astia fac si ei treaba "buna" , nu am avut placerea sa merg decat cu un singur Hyundai pana acum, o Sonata de prin 2000-2001 cred - si mi-a lasat o impresie destul de buna . Daca acum au construit o masina capabila sa reziste 100.000km pe drumurile noastre fara interventii majore eu zic ca au facut o treaba buna . Nu cred ca este cazul sa comentam electronicele de la bord - in zilele noastre un LCD de 10" costa cat un sac de cartofi , iar un mp3 player vine mai mult moka ( costa mai mult plasticul in care este ambalat..) . Cred ca ar trebui sa comentam confortul pe care il primim de banii aia, fiabilitatea, conditiile de service ( stim cu totii cat de jepcari sunt baietii de la reprezentante cand vine vorba de service..) etc.

    asteptam un drive-test ;)
    5 2
  • Fu-Tay Fain
    ALOOOOOOOOOOOO!!!
    Masina asta e fabricata in CHINA !!! Nu mai scrieti tampenii gen "coreenii fac masini bune"
    2 4
  • Rodallega
    Conteaza unde se produce?
    Conteaza unde se face?....Golfu se face in Turcia....X5 si X6 in Rusia anumite componente ale Peugeot si BMW se fac la Cluj(amortizoare) si tot asa .....deci care e problema unde se fabrica??? Rusii sunt mai buni decat chinezii?? aia vin beti la serviciu macar chinezii lucreaza serios ca stiu ca au concurenta si sunt concediati instantaneu=)))))))))))))))))))))
    3 1
  • Carlos
    @ Rodallega
    Aici nu vbim numai de anumite componente, vbim de intreg procesul de fabricatie al hyundai-ului sonata . Si da, ai dreptate... rusii vin torpilati la munca, dar asta-i problema celor de la Opel care produc acolo Astra... chinezii vin doar infometati saracii... cand esti exploatat la maxim cu stomacul gol si faci munca de robot industrial pe bani putini, nu mai ai nici un chef sa te gandesti la calitate...
    3 2
  • Andrei
    .....
    SPLENDID
    0 0
  • Vlad Pop
    china
    Nu stiu cati din voi chiar ati fost in China. Eu am fost pentru ca import materiale de constrii de acolo si daca vreti sa stiti acolo se face si calitate. Cand vorbesti acolo la o fabrica poti sa le ceri sa iti faca ce calitate vrei, aduc de acolo niste coloane de fibra de sticla care sunt la fel de bune calitativ ca cele facute la o fabrica americana (stau in state). Problema e ca multi care au adus produse din china au cerut calitate proasta pentru ca au vrut profituri uriase, deci problema nu sunt chinezii ci oameni care au cerut calitatea aia doar de dragul pretului.
    3 3
  • hyundai@china co.
    @ Vlad Pop
    Ai scris : "Problema e ca multi care au adus produse din china au cerut calitate proasta pentru ca au vrut profit"
    Pai daca ceri calitate ( sa presupunem prin absurd ca pot sa ti-o ofere ) si ti-o ofera la acelasi pret ca vecinu' aflat la 2 pasi de tine, atunci care mai e afacerea? Nu, nu fac lucruri de calitate!
    Fabricarea unui automobil e oricum un lucru mai complex decat o coloana de fibra de sticla... Chiar si asa, cum iti explici ca la ei cladirile cad din senin, omorand mii de oameni anual ? E peste tot la stiri ! Poate m-as fi indoit daca nu as fi simtit pe propria-mi piele ce inseamna lucru chinezesc. Eu am cumparat o usa metalica "made in China" si la cateva zile dupa aia mi s-a blocat yala, iar la cateva luni mi s-a rupt manerul...
    2 1
  • @hyundai@china co.
    Pai daca tu vrei sa citesti sau sa intelegi pe bucati este treaba ta.
    Tu ai scris asa: ""Problema e ca multi care au adus produse din china au cerut calitate proasta pentru ca au vrut profit""
    Si el a scris asa: "Problema e ca multi care au adus produse din china au cerut calitate proasta pentru ca au vrut profituri uriase"
    Are un cuvant esential in plus "URIASE".

    Ai o gandire obtuza si probabil creier pe masura.
    Vlad are dreptate, tu esti genul ala care comentezi fara sa ai habar, China face ce-i ceri, majoritatea utilajelor industriale din toate genurile de fabrici se fac in china acum si calitatea este identica, daca creierul tau nu pricepe ca o linie de asamblare face acelasi lucru si in Europa si in China este treaba ta.
    Usa ta chinezeasca ai luat-o de la teparul care a cerut un lucru ieftin si l-a vandut "scump", eu cand am cerut referinte ale diferitelor produse m-au intrebat ce grad de calitate doresc, diferentele fiind sesizabile, dar chiar si la calitatea cea mai buna preturile sunt clar mai mici decat la producatorii europeni.
    Dealtfel o multime de produse "EUROPENE" sunt produse in China si asamblate in Europa pt. "ETICHETA"
    Ca sa-ti mai dau un exemplu de nestinta VW a facut o comparatie intre produsul finit din Germania si similarul lui prosus tot de ei in Ungaria si ghici, cel din Ungaria era mai bun.
    Daca tu ai o fabrica cred ca nu conteaza unde produci, in Bucuresti, Brasov sau Cucuietii din Deal, conteaza ce calitate vrei tu sa produci.
    1 2
  • @coreea
    ei terminat icu prostiile ca fratele unui vecin al nu-stiu-cui avea un santa-fe si nu a avut probleme. Iti spun eu un fapt: unchiul meu a prin o obsesie pentru modelul acela. A avut 2 la un moment dat, pentr firma, dar nu iti poti inchipui cat de repede si-a schimbat parerea. Am condus "barca" aceea de automobil, de nu bateau si trasneau toate in el. Aia nu mai mergea, aialalta nu se inchidea si tot asa... ambele masini erau practic noi, cumparate de nici un an. Deci nu-mi vorbiti de calitatea Hyundai, pentru ca vorbiti prostii. Nu ne-am nascut in S-classe, dar cand se cere asa o suma mare de bani, te astepti la calitate, care lipseste cu desavarsire - la cum ne-a invatat isoria.
    2 0
  • N'ai cu cine...
    Niste....
    Ca imi place cum se cearta prostii pe un subiect care pe multi ii depasesc. CUm zicea cineva mai sus, va Daewoo au fost bune. Dupa Samsung toate lumea moare, si o gramada de alte firme care sunt chinezesti/coreene, dar niste prosti nu au cum sa stie. De aceea nu se face nimic pe la noi, cand exista numai prosti. Nu mai comentati despre ceva ce nu ati avut si nu aveti vreun habar. Ca a avut prietenu' lu' prietenu'..lasa. Exceptii sunt peste tot dar niste cretine trebuie sa generalizeze si asa apar vorbele din popor care mai tot timpul sun pe dos.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru