OFICIAL - Iata primul crossover Renault: Koleos

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 11.02.2008
Renault a publicat astazi primele informatii si imagini oficiale ale primului corssover din istoria sa, botezat Koleos.

Esential

170 de cai putere dezvolta cel mai puternic diesel care va fi instalat pe Koleos.
206 mm este garda la sol, in cazul versiunii pe benzina, a modelului Koleos.

Renault a scris istorie astazi odata cu prezentarea primelor imagini si informatii oficiale ale celui mai nou model al sau, un crossover asteptat de mai mult timp pe piata europeana care este si o premiera pentru gama constructorului francez.

Numele sau este Koleos si a fost dezvaluit in faza de concept inca din 2006 la Salonul Auto de la Paris. Versiunea de productie va putea fi admirata live si in premiera luna viitoare la Salonul de la Geneva, urmand ca modelul francez sa debuteze in showroom-urile Renault in luna iunie a acestui an.

Renault Koleos este rezultatul unei stranse colaborari intre constructorul francez, Nissan si Samsung. Liniile crossover-ului au fost gandite de Renault, trenul de rulare si tehnologia va fi imprumutata de Nissan iar productia va demara la uzina Busan din Coreea de Sud, apartinand celor de la Samsung. In prezent o versiune modificata a crossover-ului francez se vinde in Coreea de Sud, chiar de la inceputul acestui an, sub numele de QM5.

Koleos va dispune de aceleasi suspensii si motorizari ca fratele sau japonez Nissan X-Trail.

Comportamentul crossover-ului este influentat asadar de suspensia fata de tip MacPherson si cea spate, independenta, de tip multilink.

Sub capota se vor regasi un diesel de 2.0 litri dci, conform cu normele de poluare Euro 4, care dezvolta 150 si 175 de cai putere, si un motor cu patru cilindri pe benzina de 2.5 litri care ofera 170 de cai.

Sistemul de tractiune actioneaza pe puntea fata in proportie de 100%, dar in momentul in care senzorii detecteaza o pierdere de aderenta, pana la 50% din puterea motorului putand fi transmisa axei spate.

Comportamentul offroad se astepata a fi unul foarte bun multumita garzii la sol de 206 mm (188 de mm in cazul versiunii diesel) si a valorilor unghiului de atac si degajare: 27 si respectiv 31 de grade.

Noul model Renault Koleos va fi comercializat pe piata din Romania incepand cu a doua jumatate a anului si va dispune tot de cele doua motorizari diesel si de cea pe benzina.

via | MotorAuthority

Comentarii (26)

  • Simpatic...
    pare a fi un model destul de bun... Bordul e atractiv si se vad optiuni bune...
    0 0
  • BogdanM
    Arata destul de bine...in privinta designului are exact acel lucru care imi place mie...cumpatare!cand va iesi pe piata cred ca este o optiune foarte buna pentru mine!!!desi nu-mi plac nici SUVURILE,NICI CROSSOVERURILE!!
    0 0
  • Urata rau!!
    Mult prea urata creatia asta!!! O combinatie de Hyundai Tucson si Kia Sportage. E infecta! Recunosc, cu o emblema de Ssangyong as intelege designul.
    0 0
  • da bravo
    asta ne mai trebuia... e cu rasturnarea inclusa in pret sau e optinala?
    0 0
  • johny BOY
    dap... mare dreptate are Josh... chiar nereusita!! spatele ala e oribil...
    0 0
  • ???
    BANAL!!!UN NOU RENAULT BANAL! Daca era p piata d 2 ani....nu-l remarcam nici daca era in fata mea la semafor.....made in Korea....Nu-mi spune nimic masinutza asta, dar cred ca are 5 stele NCAP, asa ca merge daca vrei sa faci un crashtest:)))
    0 0
  • :(
    Sincer sunt un pic dezamagit...conceptul prezentat si la siab arata mult mai promitator
    0 0
  • dadada
    Splendida masina ! Ce interior ! Mama Mia ! Daca as avea bani as lua-o la prima aparitie !!!Vreau si eeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuu !
    0 0
  • koleos by hyundai
    asta nui hyundai... santa fe? sau o caricatura din aia de "suv"mai marfa era prototipul de acu 5 ani
    0 0
  • smen
    arata ca draq masina...la spate sta cel mai prost...:|...pacat...
    0 0
  • asa
    Wow ! ce frumos ! Sa mai ia lectii cazangii nemti ! oare e urmasul lui RX4 ?
    0 0
  • nu am nimic de adaugat...
    Urata rau!!de Josh (11.02.2008, 21:20)Mult prea urata creatia asta!!! O combinatie de Hyundai Tucson si Kia Sportage. E infecta! Recunosc, cu o emblema de Ssangyong as intelege designul. Nota 10 pt comentariu!
    0 0
  • koleos
    E drept ca din profil seamana cu tucson si din fata e infecta, dar spatele e foarte reusit si practic.
    0 0
  • mamaia din baneasa
    koleos ?
    Qasquai - !!!! daca este la aceiasi bani nisanul este mult mai adevarat !, Renault face masini zgomotoase la rulare- in toyota RAV4 este o superplacere sa mergi la 140 - incepi sa te plictisesti (masina nu uitai ca are 2.2 did- 170HP)
    0 0
  • super
    e tare suv-ul asta. merita incercat si de ce nu cumparat. cel putin ca aspect e peste tiguan si rav 4 care are roata de rezerva la vedere
    0 0
  • marian
    koleos
    daca nu va place de ce nu inventati voi o masina suv romaneasca? noi romanii nu suntem in stare de nimic dar la pretentii nu ne intrece nimeni.Ne-am cam invatat sa criticam munca altora fara sa facem si noi ceva.Super arata KOLEOS.Numai cine nu are bani da cu bata in balta si spune ca nu ii place in shimb nu are o chifla in burta .V-am pupat.
    0 0
  • laurentiu
    koleos
    Koleos e frumusel:spatele e frumos,interiorul frumos,in schimb la fata se mai putea lucra un pic.De mentionat este ca am vazut pe viu aceasta masina si am mers cu ea , cand a fost caravana R.koleos in Bucuresti.Pentru cei care nu sunt masini decat golf4,seria3,opel astra...fratilor,renault face masini bune si fiabile,iar raportul calitate/pret este imbatabil.Am un megane DIESEL DE 3 ANI si e impecabil ca si :comfort,consum si tot ce vreti voi. Ideea e ca nu as refuza un koleos!LA ACELASI PRET ca si koleos nu gasesti alta masina de clasa lui si cu dotarile lui! PS:sunt de fel tipicar foarte atent la tot si stiu ce vorbesc!
    0 0
  • despre renault koleos comparare cu mai multe masini
    Renault Koleos este superb in exterior....Renault este un jeep mare...de inaltime 1 si ceva mai mare ca ARO si la spate inseamana cu un BMW jeep.... optiunile sunt.
    Radio
    ABS
    ESP
    GPS
    mai tare ca un logan..la motor sunt la fel...
    0 0
  • MASINA REUSITA!!!!!!!!!!!!
    Super comparare de masini.....foarte tare peste astea romanesti...desi sunt in colaborare.......... dar koleos are optiuni mai tari ca la touareg apesi pe buton..Iasa senzorul..... apesi pe butonul de langa viteze..Iasa senzorul...este cea mai reusita masina frantuzeasca
    este peste Vw touareg
    0 0
  • mario200
    renault koleos!!!
    La spate inseamana cu un bmw X5 si ca un audi q8 cele mai bune kituri sunt de la masinile astea
    renault koleos
    audi q7 si cam atat
    0 0
  • mario200
    masina...de suv
    Este o masina de dacia cu suv...adica vreau sa zic ca dacia suv este un jeep.ca un renault koleos.....dar cauciucurile.si motorul este frantuzesc....este foarte mare diferenta intre logan sau suv cu renault koleos!!!!!!!!
    0 0
  • eurato
    da,este o urmarie a nissanului
    Este o urmarire a nissanului ca masina de RX4... si mazda 3 are o intrecere cu mazda 6....cele mai noi masini...sunt
    Skoda superb
    renualt koleos
    dacia sandero sdi 0.7
    si citroen de francezi.......
    0 0
  • eurato
    ca design...
    Ca design nu e urat...nici spatele nici fata...nici motorul nu e rau....optiuniile sunt bune....tot ii bun....mai ales acuma un RENAULT KOLEOS..... 2.0 fsi... un motor foarte bun...niste kituri ca noi...normal din 2008..are un motor din 2008 nou....si rotile sunt jeep...traxil jeep...e o optiune de roti foarte tare!!! si kiturile sunt noi...codul e foarte bun....inseamana cu a lui Nissan.....In rest cam atata despre koleos...la optiuni este foarte buna....are ABS,ESP,GPS etc... toate le are....si capacitatea o are foarte mare la jeep ca kiturile sunt inalte...are roti de rezerva..are kituri de rezerva are tot ce trebuie...are si capacitate inalta pentru ca si ea din cauza kiturilor este foarte inalta si portbagajul este foarte mare are 5 usi cu aia de unde nu mai poti pune oamenii..cand nu mai incape...in portbagaj acolo se ridica scaunul si acolo este a cincia usa..... ......!
    0 0
  • eurato
    Fain,dar...
    Fata o credeam mai urata...desi este fain,ceva din motor nu ii in regula,pentru ca optiunile sunt de francezi clar...In rest motorul nu e renumit dupa cum vad,Nu i-as da un motor de Tucson ca e renumit si la fel nici de santa fe...Motorul este de 170 CP,100 KV ii de 3.0 si carburatorul de fsi...... MOTOR DE kwat care ii motor de Koleos singurul motor al modelui...Si carbutatorul este periculos din cauza airbagul lui...Desi are multe airbaguri ca e tare la optiuni...Dar periculos cand faci un accident de masina cand se umfla si n-are FSI gaz nu stii cum sa incarci.Trebuie sa dai pe benzina ca din fabrica e pe gaz si o blocat-o o pus-o direct.Daca ar fi airbagul desfacut ar fi numai bine.Dar trebuie sa pui prin fata pe la bateria masinii.Trebuie sa pui si ulei si benzina.Daca pui gaz explodeaza.Poate sa se termine gazul si tu pui benzina din benzanerie.I zici sa incarce capota cu benzina,Si incarca nu se strica...Aia e periculos,daca nu merge...
    0 0
  • eurato
    despre koleos
    Este fain ca model,dar motorul nu e renumit,are un motor necunoscut,ca si BMW-UL dar multa lume stie ca motorul BMW este de WAT si depinde,WAT 120,WAT,320,mai multe,depinde,dar renault koleos are denumire,cum are dacia logan,dar bag la nivelul suvului,DACIA SUV0dar la pret,ii mai tare koleos,dar ca dacia ii cea mai tare SUV
    INVENTATA DE ROMANI,O FACUT ROMANII CA SA AJUNGA FRANCEZII,NUMAI CA TOTUL E DE PLASTIC,LA DACIA SUV...
    0 0
  • koleos
    frate, luna asta(aprilie) a fost promotie 19 200 full piele, trapa,150 CP ,4X4, disel, automata...tot .....e prea smechera masina la dotarile care le are si mai ales la pretul asta, asa ca am si cumparat-o.a meritat banii si sunt multumit desi la pretul actual,sincer nu as da banii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru