OFICIAL: Mini modificări pentru noul Mini facelift

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 28.06.2010
Mini a prezentat astăzi primele imagini şi informaţii ale faceliftului operat în gama modelului său iconic. Modificările sunt minore şi la interior, şi la exterior.

Esential

99 de g/km emite cea mai economică versiune diesel a lui Mini facelift.

Anticipat de mai multe fotografii spion încă de luna trecută, Mini facelift îşi face debutul oficial astăzi, promiţând un aer proaspăt în interiorul gamei. Cu toate acestea, britanicii au ales să nu modifice radical aspectul exterior al modelului lor.

Partea frontală a primit o grilă nouă, cu inserţii cromate, un spoiler redesenat, capabil să îmbunătăţească punctajul modelului la testele EuroNCAP pentru pietoni, ornamente noi pentru proiectoare şi lumini LED pentru zi.

Aceeaşi reticenţă şi la interior, unde englezii au înlocuit comenzile pentru sistemul de aer condiţionat şi cel audio, care a primit conexiune auxiliară şi cititor de MP3-uri. Tot la interior, clienţii vor primi şi un sistem Mini Connected care oferă compatibilitate cu iPhone şi este capabil să redea fişiere video sau audio şi să afişeze mesaje de pe Facebook şi Twitter cu ajutorul unei aplicaţii.

Ca noutate absolută, la exterior clienţii pot opta pentru trei pachete de personalizare, botezate Scene, Classic şi Rally, care includ nuanţe pentru caroserie şi acoperiş diferite, echipare mai bogată şi jante cu design nou.

Sub capotă, noutatea absolută va fi introducerea din această toamnă a unui nou motor diesel, provenit de la fratele de concern BMW 116d.

Chiar şi aşa, gama de motorizări va include aceleaşi variante diesel Mini One D cu 89 de cai putere şi Mini Cooper D cu 110 cai putere.

Versiunea economică de top va oferi un cuplu motor de 270 Nm între 1750 şi 2250 de rotaţii, suficient pentru a ajuta modelul englez să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 9.7 secunde şi să atingă o viteză maximă de 196 de km/h. Cu toate acestea, emisiile scad de la 104 g/km la o valoare scutită de taxe, de 99 g/km. Unitatea diesel va putea fi regăsită şi pe Clubman, unde emite 103 g/km, dar şi pe Convertible, în premieră.

Faceliftul va afecta şi versiunea de performanţă John Cooper Works, care păstrează aceeaşi putere sub capotă, 208 cai, dar vine cu scaune sport noi, îmbrăcate în piele neagră cu cusături roşii Red Chilli. Pachetul este completat de jante de 17 inch, disponibile şi în culoarea neagră, şi instrumente de bord cu accente de antracit.

Comentarii (1)

  • Sa aiba grija cei de la echipa de design pt. ca incepe sa devina chicios.
    This is not good.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru