OFICIAL: Noul Pagani Zonda R va fi produs in doar 10 exemplare

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 17.01.2009
Pagani Automobili a prezentat primele informatii oficiale legate de Zonda R, cea mai noua creatie a casei italiene.

Esential

750 de cai putere dezvolta motorul AMG de pe Pagani Zonda R.

Compania italiana producatoare de supercar-uri Pagani a prezentat astazi ultima sa creatie: Zonda R. Este vorba de un supercar de circuit care va fi produs in doar 10 exemplare.

Lansat dupa nu mai putin de doi ani de dezvoltare, modelul vine cu aceeasi imagine de prototip exclusiv cu care producatorul italian s-a impus pe piata. Totusi, desi originea lui Zonda R poate fi recunoscuta dupa o simpla privire a unei fotografii, Horacio Pagani - patronul si fondatorul companiei - afirma in comunicatul de presa care insoteste fotografiile oficiale ale noului Zonda R ca acesta imparte doar 10% dintre partile componente cu anteriorul model construit de italieni, Zonda F. Acesta din urma a fost vandut in 25 de exemplare pana astazi, o cifra foarte buna pentru un producator care produce modele exclusiv la comanda

Motorul utilizat de Zonda R este imprumutat de la divizia supersport a celor de la Mercedes, AMG, fiind vorba de un V12 de 6.0 litri. Puterea dezvoltata de acesta este de 750 de cai, fiind identica cu cea a propulsorului de 7.3 litri regasit sub capota "vechiului" Zonda F.

Cutia de viteze secventiala cu sase trepte este una complet noua, fiind creata in-house.

Principalele elemente exterioare care apar pe noul Zonda R si lipsesc de pe Zonda F sunt legate de scopul primar al constructiei noului model: o apasare aerodinamica foarte buna. Astfel, Pagani a crescut ampatamentul modelului cu 47 de milimetri iar lungimea a urcat cu nu mai putin de 394 de milimetri. Caroseria si elementele aerodinamice sunt create special pentru acest model.

Foarte interesant este faptul ca specificul clientilor Pagani creeaza antecedente greu de nurmat de alti constructori. Astfel, conform comunicatului de presa, primul exemplar din cele zece programate in total va fi destinat unui client care nu va utiliza masina, urmand sa o aseze la loc de cinste in livingul casei sale. Masina care va deveni exponat va fi dotata, aditional fata de celelalte exemplare din seria limitata, cu un sistem HiFi care ii va permite posesorului sa asculte sunetul motorului acestei masini intr-un tur de circuit la Le Mans si Nurburgring.

Fiecare exemplar al editiei speciale Zonda R va costa un milion de euro.

via | Pagani

Comentarii (4)

  • hmmmmm
    fratilor mie nu mi-ar trebui asa sa o am nici sa imi dea ei 1 mil de euro ,plm sa o tin in leaving,,,,poate yoo da si fara motor mai stiti voi ce le tuna prin cap:P
    oricum i bestiala da si 1 mil is mai bestiali..!!!,,,nu credeti;)
    0 0
  • sunshine64sm
    Chiar exista nebuni care sa-si cumpere asa ceva ??
    10 exemplare, un milion per bucata (nu toate !!!), 750 cai de putere, si alte minunatii, este o dovada de prostie din partea unora care n-au altceva mai bun de facut. Iar cei care le cumpara, ce sa mai zic ?!!
    0 0
  • tavione
    giboni
    cat de retardati puteti fi, nu vedeti rostul masinii? dar rostul vostru pe pamant inafara de a face umbra, il gasiti?...incredibil...doamne cat as reduce populatia romaniei la 3 milioane

    by the way, faceti niste vizite profesorului de gramatica, se pare ca ati uitat cum e sa scrieti roamaneste...maimutelor
    0 0
  • meetdafockers
    @mihai & sunshine
    fratilor, cititi si voi mai bine articolul..."Este vorba de un supercar de circuit.."..CIRCUIT BAAHH!!, intelegeti voi2?...oricum, jmekera mashina B-).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru