OFICIAL: Primul SUV taiwanez costă 21.500 de euro

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 04.06.2010
Luxgen7 SUV intră pe piaţa asiatică prezentând o serie de elemente premium care îl recomandă în segmentul SUV-urilor mari. Preţul este însă foarte mic: de la 21.500 de euro.

Primul producător taiwanez de maşini, Luxgen, a prezentat astăzi preţurile oficiale ale primului SUV al gamei proprii. Denumit oficial Luxgen7 SUV, modelul completează astfel o gamă care în acest moment mai există un singur model: monovolomul Luxgen7 MPV.

Noul model al taiwanezilor se incadrează în segmentul SUV-urilor mari, fiind un adversar direct al lui Hyundai Veracruz. Lungimea modelului este de 4.8 metri, laţimea de 1.93 metri, iar înălţimea de 1.76 metri. Motorul modelului asiatic este un diesel de 2.2 litri şi 175 CP, acesta fiind cuplat la o transmisie automată cu cinci rapoarte produsă de Aisin şi fiind ajutat de un sistem 4x4 adaptiv.

Unul dintre cele mai interesante sisteme dezvoltate de inginerii Luxgen pe SUV-ul mărcii taiwaneze este pachetul anti-furt care are un mod de funcţionare foarte interesant. În momentul în care şoferul închide uşile prin telecomandă, scaunul alunecă în faţă şi se apleacă pe volan, împiedicând un eventual hoţ să pornească maşina.

Pe lângă acest pachet, pasagerii modelului taiwanez vor avea la dispoziţie pachetul Think+, acesta fiind format din sisteme de asistenţă şi multimedia regăsite doar pe modelele premium. Exemplele sunt Eagle View (camera 360 de grade în jurul maşinii), Side View (pachet de monitorizare a unghiului mort), LDWS (avertizare la schimbarea involuntară a benzii) şi Night Vision (sistem cu infraroşii care monitorizeaza pietonii noaptea).

Conform producătorului asiatic, Luxgen7 SUV se va ridica la standardele europene de siguranţă, modelul fiind echipat cu airbag-uri frontale, laterale şi cortină, cu ABS, EBD, ESP şi control al tracţiunii dar şi cu un sistem de asistenţă la frânarea de urgenţă.

Preţurile interne ale modelului produs de Luxgen încep de la 838.000 de dolari taiwanezi (21.500 de euro) şi merg pânp la maxim 1.148.000 de dolari taiwanezi (29.500 de euro).

via | newspress (înreg.)

Citeşte şi...

Comentarii (15)

  • marius
    Globalizare
    GLOBALIZARE:
    Acum radem noi de chinezi, in 5 ani rad chinezii de noi.:)

    PS: design si calitate tot mai bune!
    22 4
  • sa aud carcotasiiii acummm
    e frumos nimic de zis! insa vine de departe....
    15 4
  • n-am mai vazut o luneta asa inclinata de foarte mult timp la un SUV
    10 0
  • Taiwan
    Taiwan nu e China Comunista
    Nu sunt chinezi , sunt TAIWANEZI . Nu confundati cele doua tari .



    China face produse de rahat , dar Taiwanul face produse la nivelul Coreei de Sud / Japonia .
    18 7
  • tot un mare caca e. Probabil fac niste televizoare misto, insa la masini... prefer sa-mi investesc banii in ceva mai "bazat"
    10 13
  • :)
    @Hadouken

    Mai vedem noi peste vreo 10 ani.
    13 6
  • Victor
    Luxgen
    Masina asta nu este o imitatie..este o suma de IMITATII!! deci pe cuvantul meu au furat cate ceva din toate directiile, de la Subaru Tribeca si pana la Audi Q7..nu sunt un fan infocat al masinilor germane(le apreciez ingeniozitatea si sunt de acord ca din germania se da ora exacta in industria auto),si apreciez foarte mult marcile japoneze sau coreene(Toyota,Lexus,Mitsubishi ultimele modele premium de la Hyundai samd),dar cand scot o porcarie dasta mai bine iti iei un Mertan din 92 doar asa findca masina aia a fost proiectata de oameni care aveau imaginatie si erau in stare sa creeze cva si nu doar sa reproduca sau sa incerce sa te pacaleasca amestecand o gramada de masini intr una singura
    5 12
  • krajla
    au copiat oare?
    fara sa citesc titlul am crezut ca este versiunea off road de Peugeot 3008. Uitand mai atent am impresia ca de la fiecare producator au luat cate ceva.
    3 8
  • Marius
    Felicitari d-lor ingineri! Ati inaintat pana la genunchiul broastei. Keep going!
    1.Chinezii aplica acum aceeasi tehnica aplicata de japonezi acum 30 ani - copiaza la greu si imita, mergand pe un pret de dumping. Si cum de cele mai multe ori "ieftinul bate scumpul", pe viitor este posibil ca "jucariile chinezesti" (pardon, adica masinutele) sa aiba cautare peste tot.

    2.Mi-a placut faza cu sistemul antifurt al lui peste prajit - va sa zica scaunul aluneca in fata si se apleaca peste volan, deci, masina aia trebuie sa fie mai sigura decat inchisa intr-un seif. :))))
    Am o idee geniala pt "mintile luminate" care au scornit tampenia asta...anume....nu era mai bine sa copieze tehnica lui Mr Bean si sa poti lua volanul cu tine in momentul in care parcai masina? :)))

    PS: Macar stirea cu masinuta asta este haioasa; hai treaca de la noi; dar sa mai dai si 21 500 euro pe ea - asta ar fi o faza demential de haioasa :)))
    5 11
  • da
    arata mai bine ca x6 sau x4 care consuma cat un tir:))))
    5 6
  • Andrei.P
    Ce stopuri are:)) zici ca sunt de Alfa Gt
    2 3
  • luxgen fan
    fan luxgen
    Luxgen7 a aparut de mult in presa din Romania;

    http://www.autolatest.ro/ro/detalii-articol/1587-totul-despre-noua-marca-de-automobile-luxgen-taiwan-2010
    0 1
  • comparatie
    Masina in materie de design imprumuta din f multe locuri probabil ca nu investesc prea mult intr-o echipa speciala sau mai mult sa cumpere designul de la vre-o casa consacrata. Din punct de vedere tehnologic nu as judeca prea tare masina. Inginerii taiwanezi produc foarte multe componente pentru branduri cunoscute mai ales in industria electronica basca ca le mai au si pe ale lor, vezi HTC. Asteptam cu nerabdare sa vedem cat de sigura e ca, probabil, tehnologic nu e o jucarie chinezeasca.
    3 0
  • :)
    HA HA HA, HA HA HA
    unii dintre voi care is obsedati de BMW si alea 4 cercuri nu suporta idea ca vine un galbejit, mic si cu ochi ciudati si ralizeaza ceva mult mai fain si la fel de bun daca nu mai bun la un pret de jumatate.

    si ce are daca e facuta de taiwan, corea, japonia, atata timp cat imi ofera siguranta, confort, si intretinere (garantie) "vezi la Kia care e tot dindre galbejitzi astia", la un pret de jumatate fata de 4 cercuri si alte mari si tari.

    asa ca eu abia astept sa apara si la noi, bietu de duster si de golani.
    2 0
  • @"hmmm"
    uita-te la Fiat Croma! :p

    da,da..stiu ca asta nu e SUV! :D
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru