OFICIAL: Range Rover va avea versiune hibridă în 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.04.2011
Un oficial al brandului britanic a declarat că primul hibrid de serie Range Rover va debuta în 2012. El va fi pus în mişcare de un motor pe benzină şi nu unul diesel, cum se aştepta.

După dezvăluirile făcute ieri de Jaguar, conaţionalii şi colegii de la Land Rover ies şi ei la rampă cu noi declaraţii. Într-un interviu recent, John Edwards, directorul brandului britanic, a declarat că Range Rover va beneficia de o motorizare hibridă în viitorul apropiat.

Tehnologia va debuta mai întâi pe modelele mari ale gamei, acolo unde valorile de consum şi emisii se vor îmbunătăţi considerabil. Oficialul englez a ţinut însă să precizeze că ansamblul de propulsie nu va fi unul diesel-hibrid, aşa cum am putut vedea în urmă cu un an, la Salonul Auto de la Geneva, pe conceptul Range_E.

Primul exponent al tehnologiei hibride, aşteptat în 2012, va fi un Range Rover echipat cu motor V6, capabil să ofere performanţele actualului V8. Varianta folosirii unui diesel a fost momentan exclusă din cauza costurilor mai mari de producţie, dar şi pentru că publicul din America de Nord, piaţă importantă pentru Land Rover, nu favorizează acest tip de combustibil.

În anii următori, Land Rover va extinde aplicaţia trenului de propulsie hibrid, exceptând mezinul Evoque.

Treptat britanicii vor propune şi versiuni electrice ajutate de un motor generator pe benzină. Este vorba cel mai probabil de unitatea cu ardere internă dezvoltată de Lotus, capabilă să asigure o autonomie extinsă Range Rover-ului electric. Anul de lansare pentru un asemenea derivat este 2014.

via | insideline

Comentarii (1)

  • se duce lumea de rapa ......
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru