Jaguar confirmă urmaşul lui X-Type şi un XFR de 550 de cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.04.2011
Jaguar caută să îşi extindă gama cu un model complet nou: o berlină de segment D, rival pentru Mercedes C-Klasse şi BMW Seria 3. În viitorul apropiat am putea asista şi la o versiune de 550 de cai a actualului XFR.

Esential

550 de cai putere ar putea oferi cel mai puternic Jaguar XFR.

Jaguar confirmă speculaţiile potrivit cărora următorul model pe lista premierelor este o berlină de segment D, capabilă să pună probleme sedanurilor germane consacrate, Mercedes C-Klasse şi BMW Seria 3. Modelul, un urmaş al lui X-Type, va avea misiunea dificilă de a aduce clienţi noi în showroom-urile Jaguar, ajutând astfel la creştere cifrei de vânzări.

Oficialii englezi garantează că noul sedan de clasă medie va fi foarte diferit de predecesorul său, criticat îndelung de public şi presă. Pentru a duce la bun sfârşit misiunea sa europeană, modelul britanic va avea la dispoziţie şi cel mai nou motor dezvoltat de Jaguar, dieselul cu patru cilindri de 2.2 litri, introdus deja pe fratele mai mare, XF.

Jaguar are în plan şi introducerea unei tracţiuni integrale în gama sa, pentru a satisface cererile publicului de pe piaţa din America de Nord, unde 70% din modelele premium dispun de 4x4. Constructorul britanic plănuieşte şi introducerea unui nou V6 pe benzină, special pentru piaţa din China, unde unitatea ar urma să înlocuiască actualul V8, mult mai costisitor.

Gama constructorului britanic se va lărgi în viitor şi cu un nou derivat sportiv al sedanului XF.

Potrivit lui Adrian Hallmark, directorul global al brandului, "Jaguar lucrează în prezent la un proiect care vizează transferul tehnologic între modelele XKR-S şi XFR. Momentan nu am primit undă verde pentru dezvoltarea unui asemenea model, dar bineînţeles că ar fi frumos să avem un XF capabil să ofere 550 de cai putere." 

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru