OFICIAL: Supercar Citroen de serie bazat pe conceptul GT!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 05.03.2009
Citroen pregateste o serie limitata la 20 de exemplare a unui model derivat direct din fascinantul concept GT.

Citroen a anuntat oficial la Geneva, prin vocea lui Vincent Besson, ca va produce in serie conceptul GT, unul dintre cele mai admirate exponate de la ultimele doua mari saloane auto europene. Modelul de serie va fi un supercar care va intra in productie, cel mai probabil, in nou-lansata gama DS. Doritorii vor trebui insa sa se grabeasca, in conditiile in care Citroen va produce doar 20 de exemplare ale modelului.

"Vom lansa o editie limitata, aceasta urmand sa dispuna de 20 de exemplare", a spus Besson, citat de britanicii de la Autocar. Motivul acestei decizii este legat de popularitatea incredibila de care s-a bucurat conceptul francez la lansare.

Citroen GT a fost prezentat in premiera la Salonul Auto de la Paris, din toamna anului trecut, fiind un concept care a reusit sa primeasca o multime de premii de design in doar cinci luni de existenta. In versiunea prototip, GT masoara 4.960 mimiletri in lungime, 2080 milimetri in latime si 1.090 milimetri in inaltime. Conform informatiilor vehiculate la Geneva, Citroen GT va primi, in versiunea de serie, un motor V8 construit de Ford sau GM.

Comentarii (8)

  • lucyk_21
    INCREDIBIL @-)
    incredibila este masina...cum ar fii sa ai o asa bijuterie...sa o scoti la o plimbare...sa te admiri in vitrinele magazinelor...deja visez !
    0 0
  • parca are coada de rata...
    0 0
  • Traznet
    Daca ar lansa minunea in serie ar avea acelasi efect si succes ca si cu fantasticul DS.
    0 1
  • analiza
    cine spune ca are coada de rata?la psiholog cand iti arata paginile alea desenate jumate si indoite sa se copieze desenul si pe jumatatea ailalta,pacientii vad diferite chestii cand se uita la ele ( fluturi,femei goale,etc )
    ........tu te uiti la o masina de exceptie si vezi un cur de rata...........ha ha ha.........esti grav bolnav mai baiatu cu dictionaru.....si frustrat cum spunea unul despre tine in alt coment,si cam nebagat in seama cum spun io acum.........cauta si tu o femeie si rezolva-ti tensiunile ,
    0 0
  • ...si bot de rechin
    0 0
  • e draguta
    ioio, nu fii..., te rog, vezi si tu ca e un model exagerat de avangardist, aerodinamic, fast & m.f. fourious, deci let them dream, because sure they deserve. Si e dragutza. Uite asa, din nou si again
    0 0
  • nu sunt...
    Dar, pentru un model pentru un joc este ok, pentru o masina reala este exagerata asa cum spui. Si n-am spus ca nu imi place sa ca stramb din nas la vederea ei, dar sunt portiuni care "imprumuta"; ceea ce e normal.
    0 0
  • Wankel
    concurenta lamborgini?...sau veiron ?...nu-mi place nici un model de la citroen...sa vedem cum o sa arate asta...finalizat
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru