OFICIAL: Tata inchide o uzina Jaguar sau Land Rover in 2014

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.09.2009
Tata Motors a anuntat oficial astazi ca va pune lacatul pe una din uzinele Jaguar sau Land Rover. Numele fabricii alese va fi facut public anul viitor.

Scaderea vanzarilor inregistrata in primul semestru al anului, va duce la inchiderea unei uzine Jaguar sau Land Rover in urmatorii cinci ani. Anuntul a fost facut oficial astazi de Tata Motors, indienii refuzand insa sa spuna despre ce uzina este vorba.

Cele doua facilitati luate in vizor sunt fabrica Jaguar din Castle Bromwich, unde lucreaza 2000 de oameni, si uzina Land Rover din Solihul, unde numarul muncitorilor insumeaza 5000. Indienii vor anunta oficial numele amplasamentului are va fi inchis abia in luna iulie a anului viitor.

Cu toate acestea, exista si vesti bune pentru britanici, cea mai premiata uzina a lor, Halewood, din nord-vestul Angliei, urmand sa fie extinsa pana in 2011. Decizia este motivata de productia viitorului SUV bazat pe conceptul LRX.

Deciziile luate de Tata Motors vin dupa ce pana in prezent cele doua companii britanice au renuntat la 2500 de muncitori si au scazut productia cu 100.000 de unitati. Toate acestea pentru ca in primul semestru al anului, vanzarile au scazut cu 52% iar Jaguar si Land Rover au pierdut aproximativ 100 de milioane de dolari, cifre oglindite si in liniile de productie ale uzinelor britanice, care lucreaza la 60% din capacitate.

via | Automotive news

Comentarii (10)

  • V-am zis eu ca Jaguar si Land Rover vor da in curand faliment.Dar era unu care ma contesta.Gura mea aur graieste.:))
    0 5
  • challenger....inchide unu o fabrica si tie iti fuge gandu la faliment.....jaguar si land rover sunt marci in crestere dar sunt abia la inceput...criza este de vina....
    3 0
  • @davyd
    Sincer as vrea ca Tata Motors sa vanda marca Jaguar la un producator de renume.Eu am Jaguar si sunt extrem de multumit.Dar daca as vrea sa cumpar unul nou , nu as mai cumpara deoarece Tata nu imi inspira incredere.Intelegi?
    0 4
  • mda....si mie mia parut rau ca a vandut ford jaguarul la indieni..da cn stie...cateodata ala de la care nu te astepti te surprinde cu ceva.....indienii par cu un deceniu in urma da cn stie....so fi luminat si ei intre timp......si orcum XF si si XK au aparut cand jaguarul era inca sub umbrela lui ford....noul XJ e primul model care a fost proiectat pe banii indieniilor.....e frumoasa masina dar abia astept sa fie testata sa vad calitatea si fiabilitatea ei....orcum cred ca pretul va fi sub cel al concurentiilor.....dar totusi ce concurenti.....mercedes E-classe.....o capodopera.....acum apare si noul bmw seria 5.....
    0 1
  • ca orce marca care e la un nou inceput jaguarul va avea cateva probleme ca sasi convinga clientii ca e o marca care renaste incet din propria ei cenusa...mai ales ca lupta pe o piata unde exista mercedes bmw si audi....si putem spune si volvo care e o alta marca care vn tare din spate...
    0 0
  • @davyd
    Ai perfecta dreptate.In ultimul timp moda este ca sa fie cat mai putine marci pe piata,.Vezi GM a lichidat Pontiac.Daca nu faci concurenta mergi spre faiment sigur, de altfel ca in orice domeniu.
    0 0
  • Alex Radoi
    I am "the one".
    Eu sunt cel care "te contesta", si iti spun sincer ca, daca crezi ca indienii de la Tata se vor implica in productia Jaguar si Land Rover cu altceva decat BANI, esti chiar naiv.
    0 0
  • pai normal ca numa cu bani ii vor ajuta.......toate deciziile tehnice s.a. se vor face in anglia sub indrumarea lui Ian Callum.....asa sa intamplat si cu XJ care apropo va fi concurentul lui mercedes S-classe nu a lui E-classe si a lui bmw seria 7 nu seria 5 cum am spus eu anterior
    0 0
  • Alex Radoi
    Clarificare
    @davyd:

    remarca mea nu era indreptata spre tine, ci spre "Challenger", in special pt. primul post al sau.
    0 0
  • tata ok
    eu cred ca jaguar este pe calea cea buna de cand a fost luat de tata; modele noi arata foarte bine si calitatea lor a crescut
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru