OFICIAL: Volkswagen a prezentat Up! Lite Concept

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 03.12.2009
Volkswagen a prezentat la Los Angeles cel mai recent concept dezvoltat de casa din Wolfsburg. Se numeste Up! Lite si prefigureaza un model de oras hibrid diesel-electric.

Esential

2.44 litri/100 km consuma noul concept dezvoltat de Volkswagen.

Volkswagen a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles ultima aparitie din deja cunoscuta gama a conceptelor urbane Up!. Denumit oficial Up! Lite, noul concept incearca sa combine dimensiunile ultracompacte ale unei citadine cu spatiul interior al unei compacte si cu o solutie de propulsie hibrida diesel-electric extrem de interesanta.

Up! Lite masoara 3840 de milimetri in lungime, 1400 in inaltime si 1600 in latime, ceea ce il recomanda cu un concept cu foarte putin mai redus in dimensiuni decat Polo. Liniile de design interesante sunt preluate direct de pe restul conceptelor din linia Up!, prezentate la saloanele auto anterioare. Unul dintre punctele de referinta ale noului prototip Volkswagen este utilizarea extensiva a materialelor usoare cum sunt aluminiul si fibra de carbon pentru ca masina sa aiba o masa proprie de doar 695 de kilograme.

Sub capota se afla un sistem de propulsie hibrid care combina eficienta unei unitati diesel cu spiritul ecologic al unui motor electric.

Up! Lite dispune de un un diesel de 800 de centimetri cubi si de un motor electric care impreuna dezvolta 64 de cai putere. Transmisia montata pe Up! Lite este un DSG cu 7 trepte.

Conceptul prezentat de Volkswagen in cadrul salonului din Los Angeles dispune atat de un pachet Stop&Start - din ce in ce mai prezent pe conceptele si modelele de serie aparute recent pe piata, cat si de un sistem de regenerare a energiei de franare. In aceste conditii, consumul mediu mixt anuntat de producator este de 2.44 litri/100 km, in conditiile in care sprintul 0-100 km/h are loc in 12.5 secunde iar viteza de varf a modelului este de 160 km/h. Media consumului face din Up! Lite cel mai economic model sau concept non-electric cu patru locuri din lume.

via | Volkswagen

Comentarii (6)

  • daca bine imi amintesc , aparea un fragment (farul faţă) in clipul de prezentare a vw 1L , deci pana la urma nu e seria 7 a golf , in rest masina arata chiar bine , iar la viteza aia poti sa mergi si prin tara cu ea ca si asa nu ai unde sa ii dai mai mult
    3 0
  • subscriu
    http://www.automarket.ro/stiri/este-acesta-noul-vw-golf-7-25088.html
    2 0
  • mircea
    @sfera96
    Masina din filmul prezentat de VW nu are acelasi profil cu cel al conceptului de mai sus. Blocurile optice au mari sanse sa fie identice, in conditiile in care G7 se va lansa undeva in 2012 si ar putea sa le preia direct de la Conceptul Up! Lite. Oficial, acest concept e prezentat inaintea lui Golf 7. Chiar daca G7 ar fi putut aparea inainte intr-un film.
    2 0
  • Marius
    Ce e nou - e nou !
    Uite cum se mai intoarce roata timpului....
    Pana la inceputul anilor '90, existau masini scumpe care te tineau o viata intreaga.
    In prezent, exista masini pt toate gusturile - pt toate buzunarele.
    Urmatorii 20 de ani vor presupune masini scumpe si economice (fibra de sticla, fibra carbon, aluminiu, caroserii usoare, motoare hibride, etc).

    In concluzie, va veni si ziua aia cand carburantii vor fi atat de scumpi, incat multi or sa-si admire masinile si o sa le mai dea cate o pornire la zile mari. Reprofilati-va pe masini electrice.
    4 1
  • dadadadada
    Ceea ce au inceput japonezii acum 15 ani , hop si comunistii cu carnati si bere !
    1 6
  • pt alex
    Ce comunisti mai, omule? Germania e un simbol mondial de democratie functionala. Tu esti chiar dus cu pluta? Ai fost macar odata in Germania? Eu am fost omule si cu toata berea lor nu am vazut oameni beti si haos. E o tara superba, civilizata, europeana spre care ar trebui sa tindem si noi. Tu macar stii ce e comunismul, ca vad ca toti aruncati termenul asta in ultima vreme fara sa stiti cu ce se mananca?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru