OFICIAL: Volkswagen Race Touareg 3, primele informaţii şi imagini

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.08.2010
Volkswagen a dezvăluit recent primele informaţii şi imagini ale noului Race Touareg 3, modelul cu care nemţii vor încerca să obţină un nou succes în Raliul Dakar 2011.

Esential

300 de cai putere dezvoltă Volkswagen Race Touareg 3.
600 de Nm livrează motorul TDI instalat pe Volkswagen Race Touareg 3.
6.1 secunde îi sunt necesare noului Race Touareg pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h.

Sfârşitul acestei săptămâni a adus pe prima pagină a publicaţiilor auto primele imagini şi specificaţii tehnice ale noii generaţii Volkswagen Race Touareg, modelul cu care nemţii vor încerca să îşi treacă în cont un nou succes în Raliul Dakar.

SUV-ul pregătit să escaladeze dunele de nisip ale celui mai dur raliu din lume, promite performanţe cu mult îmbunătăţite, mulţumită introducerii unei caroserii din carbon şi kevlar, componente care sporesc rigiditatea, dar reduc considerabil masa totală. Aerodinamica a fost şi ea regândită, inginerii nemţi repoziţionând prizele de aer destinate răcirii motorului.

Ca element estetic care aduce aminte de fraţii de serie produşi la Wolfsburg, Race Touareg 3 adoptă lumini LED în partea frontală şi posterioară. Sub grila proaspăt înlocuită se ascunde un motor diesel de 2.5 litri TDI, modificat pentru a produce un total de 300 de cai putere şi un cuplu motor de 600 de Nm.

Conectat la o cutie secvenţială cu cinci rapoarte, propulsorul promite o economie de carburant mai bună decât a predecesorului.

Resursele motorului sunt transmise prin trei diferenţiale anti-alunecare şi ajută SUV-ul să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 6.1 secunde, până la o viteză maximă de 188 de km/h.

Inginerii germani au testat noul Race Touareg 3 pe mai mult de 10.000 de kilometri de teren dur, ceea ce califică noua generaţie pentru ediţia 2011 a Raliului Dakar.

via | carsession

Comentarii (4)

  • vw
    In comun cu cel de serie numai numele a ramas
    9 2
  • Evident
    Evident ca nu are mai nimic in comun in afara de 2-3 elemente de design ca doar e masina pregatita pt Dakar. Tu cum ai vrea sa arate?
    1 6
  • Touareg
    @blue-Evident... Dar in publicitati cum se va spune "Touareg Champion in Rally Dakar' Si tu cu gindul ca nai treaba parca tot Touareg ai ;)
    5 1
  • Tuareg si Duster
    Touaregul de competiţie e la fel de apropiat de Touaregul de serie precum este Dusterul pentru Troeful Andros condus de Alain Prost faţă de Dusterul de serie.

    Ba încă ăla arăta la exterior ca versiunea de serie, Touaregul ăsta parcă vine de pe altă planetă.

    Dup-aia vin toţi şi spun, ai văzut Touaregul a câştigat Dakarul, ce bun off-roader este. Da, întradevăr şi Clio rupe tot, că doar Renault a fost campion mondial de F1.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru