OFICIAL: Volvo S80 facelift, primele fotografii

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.02.2009
Volvo aduce la Geneva faceliftul operat de compania suedeza modelului S80, berlina de clasa mare a nordicilor.

Volvo a publicat astazi primele fotografii si informatii oficiale legate de faceliftului lui S80, nava amiral a gamei suedezilor. Programata pentru a fi lansata la Salonul de la Geneva, versiunea restilizata a modelului nordic va intra pe piata europeana imediat dupa prezentarea din Elvetia.

"La exterior, noul S80 este mai mare si mai elegant. Insa i-am imprimat si o "fata" ceva mai agresiva. In Germania, termenul folosit pentru acest tip de parte frontala este 'Boeser blick', fiind vorba de un model care pare extrem de agresiv atunci cand este in oglizile retrovizoare ale masinii din fata", explica Steve Mattin, directorul de design al companiei suedeze.

Diferentele fata de modelul ante-facelift sunt reprezentate de noua grila frontala ceva mai larga, de prizele de aer retusate si de noile insertii cromate de la nivelul portierelor si al stopurilor. La interior, inginerii Volvo s-au bazat, ca de obicei, pe imbunatatirea nivelului de confort. Scaunele din piele de inalta calitate, consola centrala "plutitoare", o marca inregistrata Volvo, insertiile din aluminiu de pe comenzile bordului si finisarile mate ale metalului de pe volan reprezinta tot atatea argumente in acest sens.

Odata cu lansarea lui S80 Facelift, Volvo anunta introducerea in gama a motorului turbodiesel de 2.4 litri.

propulsorul D5 ofera 205 CP si 420 Nm, in conditiile in care consumul mediu mixt anuntat de producator este de un nivfel foarte atractiv: 6.2 litri/100 km. In cazul in care clientii lui S80 fani ai motoarelor diesel vor sa se orienteze spre o oferta ceva mai abordabila, Volvo a pregatit o versiune mai slaba a propulsorului de 2.4 litri, aceasta dezvoltand  175 de cai si 420 Nm cuplu maxim. Consumul inregistrat in acest caz este de 5.8 litri/100 km iar emisiile de CO2 se ridica la nivelul de 154 de grame/km.

via | Volvo

 

Comentarii (2)

  • S 80
    Interior simplu dar rafinat ,nota10.
    0 0
  • tractiune
    super ok ,nota 10
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru