Operatie usoara de facelift pentru Citroen C2

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 04.04.2008
Citroen a prezentat astazi o versiune usor modificata estetic si tehnic a modelului sau de clasa mica.

Esential

480.000 de exemplare C2 a vandut Citroen in cei cinci ani de cariera a modelului francez.

Citroen a prezentat astazi un facelift usor operat modelului de oras C2. vVandut in 480.000 de exemplare de la momentul lansarii sale (2003) si pana astazi, C2 avea nevoie de un mic refresh in conditiile in care o noua generatie va ameninta clasa mica abia peste cativa ani.

Nu avem de a face cu nimic senzational si radical, schimbarile intervenind foarte subtil la nivel estetic. In principiu, marile modificari vizeaza partea din fata a masinii. Formele au devenit ceva mai "moi" si rotunde, inginerii Citroen aducand la un alt nivel parasocul frontal si cel posterior sau prizele de aer.

La nivel tehnic, C2 facelift se va putea baza pe un motor HDI 110 care vine cu promisiuni interesante: consum de 4.4 litri/100 km si emisii situate la un nivel mai mult decat acceptabil, sub normele UE obligatorii din 2012: 119 g CO2/km. Acetse cifre determina integrarea noii versiuni in linia Airdream, aceasta cuprinzand cele mai ecologice modele ale gamei Citroen. Pe de alta parte, sistemul Stop&Start isi face aparitia pe versiunea pe benzina de 1.4 litri si 90 de cai.

In aceste conditii, economia de combustibil este, conform comunicatului Citroen, de 10-15%

via | Citroen 

Taguri: C2, Citroen

Comentarii (4)

  • sursa e alta
    v-ati chinuit mult sa modificati articolul si sa cropuiti pozele de la informatiiauto.ro?
    0 0
  • Un priceput
    Facelift C2
    Cred ca sursa de informatii este C-reveal ( http://www.c-reveal.com/ ). De acolo se obtin datele despre toate creatiile Citroen, imediat ce ele sunt facute publice.
    0 0
  • Mircea Mester
    Sursa
    Sursa informatiilor este comunicatul pe care Citroen l-a publicat pe site-ul oficial de presa. Acolo se intra doar cu user si parola.

    P.S. Si informatiiauto au datele tot de acolo, e normal acest lucru. Poate de asta seamana :)

    P.S.2: Stirea de pe informatiiauto.ro este traducerea cuvant cu cuvant a comunicatului Citroen. Scoala de jurnalism.

    Multumesc.
    0 0
  • Nu inteleg de ce s-a bagat un admin sa se puna "in gura" cu ce se vorbeste la un articol si mai ales sa ii injoseasca subtil pe cei de pe alte site-uri ... tocmai ati demonstrat ca nu sunteti mai breji. Vorba unui filosof: "Scoala de jurnalism".Multumesc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru