Pagani pregăteşte un supercar mai mic, de 500.000 de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.07.2010
Pagani şia exprimat dorinţa de a lărgi gama sa de modele cu un supercar mic, poziţionat sub viitorul C9, înlocuitorul lui Zonda. Modelul va avea un motor V8 şi va costa aproximativ 500.000 de euro.

Esential

500 de exemplare pe an va produce Pagani cu lansarea noului model sportiv.

Succesul de care s-a bucurat Zonda l-a determinat pe Horacio Pagani, omul care a pus bazele constructorului de nisă cu numele său, să se gândească la o lărgire a gamei.

Într-un interviu recent, fondatorul Pagani a declarat că pregăteşte în următorii ani un frate mai mic al viitorului C9, supercar anunţat deja şi destinat să înlocuiască actualul Zonda. Modelul va fi poziţionat în gamă sub sportiva de un milion de euro, ţinta sa fiind clientul care poate plăti până la 500.000 pentru o maşină exclusivistă, cu performanţe impresionante.

Creaţia cu caracter popular va fi pusă în mişcare de un motor V8, cu performanţe ceva mai mici decât cele ale unităţii V12 de pe viitorul C9. Pagani va fi capabil astfel să dea naştere unui număr de 400 sau chiar 500 de exemplare pe an, o cifră la care constructorul de nişă nici nu visase până de curând.

Comparativ cu fratele său mai mare, noul supercar va putea fi comercializat pe mai multe pieţe, principalul succes fiind anunţat peste Ocean, unde Zonda s-a bucurat de o popularitate mare.

via | autblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru