Pagani C9, urmasul lui Zonda, vine la sfarsitul anului

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 22.01.2010
Pagani a anuntat oficial ca urmasul lui Zonda va sosi spre sfarsitul acestui an si va dispune de 690 de cai putere si 1000 de Nm. Pretul estimativ este de 900.000 de euro.

Esential

690 de cai putere va dezvolta viitorul Pagani C9
900.000 de euro este pretul estimativ fixat de pagani pentru C9.

Dupa succesul repurtat cu Zonda pe segmentul supercarurilor exclusiviste, Pagani se pregateste sa lanseze la sfarsitul acestui an un inlocuitor, recunoscut sub numele de cod C9.

Anuntul a fost facut chiar de fondatorul companiei, care a declarat recent ca urmasul va beneficia de serviciile unui motor V12, de provenienta AMG, capabil sa dezvolte 690 de cai putere si un cuplu motor impresionant, de 1000 de Nm.

Resursele mai mult decat generoase vor fi ascunse sub o caroserie construita din carbon si titaniu, urmand sa fie transmise unui set de cauciucuri de inalta performanta gandite special de Pirelli. Pentru a asigura o electronica de top, Pagani a apelat la un alt nume mare din industria auto, si anume Bosch.

Comparativ cu actualul Zonda, viitorul C9 va fi un produs complet nou in materie de design, distributie a greutatii, manevrabilitate, materiale si dinamica. Diferenta ar urma sa fie facuta de cele aproximativ 3770 de noi componente folosite pentru conturarea viitorului C9.

Productia actualului Zonda si a versiunilor sale speciale va inceta in luna septembrie a acestui an, pentru a face loc noului supercar pe linia de asamblare.

Pagani isi propune un numar de 40 de masini produse pe an, toate cu un pret estimativ de 900.000 de euro.

In ciuda sumei astronomice, succesul nu ar intarzia sa apara, firma italiana intentionand sa vanda noul supercar si pe piata din Statele Unite, unde va trebui sa faca fata normelor stricte de siguranta si poluare.

via | autocar

Comentarii (6)

  • .....
    faine masini mai fac italienii astia....felicitari
    7 3
  • esti sigur?
    ,,italienii,, din Argentina
    5 3
  • @denon
    italienii sunt din italia, of course.
    "In ciuda sumei astronomice, succesul nu ar intarzia sa apara, firma italiana intentionand sa vanda noul supercar si pe piata din Statele Unite, unde va trebui sa faca fata normelor stricte de siguranta si poluare."
    6 0
  • @denon
    Nu mai face pe inteligentul. Pagani sunt facute in Italia la Modena.
    Stai jos, ai 2 pt ziua de azi!
    5 0
  • schumi
    Legatura cu Argentina e ca Horacio Pagani a fost un prieten si admirator al lui Juan Manuel Fangio
    2 0
  • BMW POWER
    INDIFERENT UNDE ESTE FACUTA.ESTE NICE
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru