FOTO EXCLUSIV*: Pagani testeaza urmasul lui Zonda in Africa de Sud

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.02.2010
Fotografii spion au surprins recent, viitoarea generatie a supercarului Pagani Zonda in timpul unor teste desfasurate in Africa de Sud. Supercarul va avea 690 de cai putere si un cuplu motor de 1000 Nm.

Esential

690 de cai putere ar urma sa dezvolte motorul viitoarei generatii Pagani Zonda.
900.000 de euro ar urma sa coste urmasul lui Pagani Zonda.

Dupa confirmarea oficiala a noii generatii Pagani Zonda, fotografii de la CarPix au reusit sa surprinda in Africa de Sud un exemplar de teste ale viitorului supercar. Imaginile tradeaza prototipul camuflat pe o platforma, dupa o sesiune de teste pe autostrazile africane.

Viitorul supercar de serie va beneficia de serviciile unui motor V12, de provenienta AMG, capabil sa dezvolte 690 de cai putere si un cuplu impresionant, de 1000 de Nm. Resursele vor fi ascunse sub o caroserie construita din carbon si titaniu, urmand sa fie transmise unui set de cauciucuri de inalta performanta gandite special de Pirelli. Pentru a asigura o electronica de top, Pagani a apelat la un alt nume mare din industria auto, si anume Bosch.

Noua generatie, cunoscuta sub numele de cod C9, este asteptata sa apara pe piata la sfarsitul lui 2010, cu un pret ce ar urma sa porneasca de la 900.000 de euro.

*Fotografiile atasate acestui articol sunt publicate de Automarket in exclusivitate in Romania printr-un contract semnat cu o companie specializata din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul Romaniei fara acordul Automarket.ro este strict interzisa.

via | CarPix

Comentarii (2)

  • spate
    "Aripioarele" din spate par a fi eleroane ca la avioane. Vad ca unul e ridicat chiar. Pentru franare oare?
    0 0
  • Octavian
    @McLaren
    este vorba de eleroane variabile. In functie de viteza, directia in care vireaza, daca franeaza sau accelereaza ele au rolul de a creste downforce-ul prin marirea unghiului unui eleron sau amandorura, Este prima masina "de serie" din cate observ care adopta dublu eleron variabil. Un singur eleron variabil exista pe veyron, porsche, audi tt, etc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru