Panouri pentru reducerea vitezei pe DN1

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.08.2007
Premierul Tariceanu a solicitat montarea de panouri de semnalizare pentru reducerea vitezei pe DN1.

Premierul Tariceanu a cerut Companiei de Drumuri Nationale si Politiei sa monteze panouri de semnalizare pentru reducerea vitezei pe DN 1 si a anuntat cã lucrarile pentru pasajul subteran din zona Baneasa vor fi oprite pe perioada summit-ului NATO de la Bucuresti, din perioada 2-4 aprilie 2008.

Tariceanu a aratat ca, joi dimineata, a fost inregistrat un nou accident rutier pe DN 1 si a cerut conducerii Companiei Nationale de Autostrazi si Dumuri Nationale (CNADNR) si a Politiei sa dispuna masuri pentru evitarea unor astfel de situatii.

Premierul a participat astazi impreuna cu Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, la probele de punere in functiune a primului pasaj rutier pe DN 1 la iesirea din Bucuresti, parte a programului de largire si modernizare a drumului national intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni. Seful Guvernului a precizat ca se afla inca in perioada de concediu, dar ca era nerabdator sa vada ca primul pod de pe DN 1 este deschis circulatiei, si a amintit ca pe perioada probelor de testare a unui pod, constructorii trebuie sa stea "dedesubt".

Premierul a cerut ministrului Transporturilor sa se asigure ca lucrarile la cel de-al doilea pod vor fi incheiate cat mai repede, tinand cont si de "conditiile de securitate" pe care le impune transportul demnitarilor romani si straini pe DN 1, la summit-ul NATO de la Bucuresti.

Tãriceanu a declarat ca "lucrarea la primul pod pe DN 1 nu este o mare realizare din punct de vedere tehnic, este doar ceva uzual. Dar in conditii de trafic se lucreaza mai greu, asa cum s-a si vazut. Am discutat cu ministrul Orban si despre intersectia de la Bulevardul Aerogarii Ionescu Sisesti (din apropierea Aeroportului Baneasa), care are o serie de restrictii si, din motive de securitate, nu putem tine santierul deschis. Va trebui sa discutãm cu constructorul pentru un grafic de esalonare a lucrarilor astfel incat conditiile de securitate sa fie indeplinite", a continuat Tariceanu.

El a precizat ca lucrarile la constructia pasajului subteran din zona Baneasa vor fi oprite pe perioada celor trei zile in care se va desfasura reuniunea NATO de la Bucuresti pentru a permite transportul rapid al demnitarilor participanti.

In urma cu o luna, premierul Tariceanu si ministrul Transporturilor au inspectat, neanuntat, santierul de reabilitare a DN 1, seful Guvernului declarand ca este nemultumit de ritmul in care este derulat proiectul de catre firma portugheza Lena Construcoes si ca lucrarile trebuie accelerate. Ulterior, directorul pentru Romania al firmei Lena, Manuel Pires Joao, a declarat pentru Mediafax ca lucrarile de largire a DN1 in Otopeni au fost realizate in proportie de 75%, iar primul pod de pe DN 1 va putea fi folosit incepand cu luna august, traficul urmand sa se desfasoare in conditii normale din 30 noiembrie.

La finalizarea lucrarilor de modernizare, volumul de trafic existent pe aceasta portiune a DN1 va fi preluat de catre cele doua pasarele aflate in stadiu de constructie, ceea ce va duce la fluidizarea circulatiei.

Cele doua pasarele vor fi conectate pe sensul axului de drum, pe ambele parti, stanga si dreapta, iar, la finalizare, regimul de viteza va fi acelasi ca si pana in prezent. Lucrarile fac parte din proiectul de fluidizare a traficului pe DN 1, intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni, in principal prin extinderea partii carosabile de la doua la trei benzi.

Compania portughezã Lena Engeharia E Construcoes a castigat licitatia pentru atribuirea contractului de largire si modernizare a DN 1, intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni, dupa ce Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a reziliat contractul incheiat initial cu firma Efklidis din Grecia, pentru intarzierea lucrarilor. Contractul cu Lena a fost semnat in luna august a anului trecut si are o valoare de 97,3 milioane lei la care se adauga TVA.

Comentarii (2)

  • guvern de rahat
    ..frectie la tariceanu si la guvernu lui de rahat...
    0 0
  • numai un nerealist
    ...ar fi putut cere reducerea vitezei. Onor Dl Tariceanu nu intampina probleme in a depasi vreo intersectie si probabil din aceasta cauza vrea restrictionarea vitezei.
    Il invit o zi cu mine in trafic sa vada cat timp din viata imi iroseste mie si altor sute de mii de bucuresteni gandirea desprinsa de realitate a domniei sale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru