Panouri pentru reducerea vitezei pe DN1
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Premierul Tariceanu a cerut Companiei de Drumuri Nationale si Politiei sa monteze panouri de semnalizare pentru reducerea vitezei pe DN 1 si a anuntat cã lucrarile pentru pasajul subteran din zona Baneasa vor fi oprite pe perioada summit-ului NATO de la Bucuresti, din perioada 2-4 aprilie 2008.
Tariceanu a aratat ca, joi dimineata, a fost inregistrat un nou accident rutier pe DN 1 si a cerut conducerii Companiei Nationale de Autostrazi si Dumuri Nationale (CNADNR) si a Politiei sa dispuna masuri pentru evitarea unor astfel de situatii.
Premierul a participat astazi impreuna cu Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, la probele de punere in functiune a primului pasaj rutier pe DN 1 la iesirea din Bucuresti, parte a programului de largire si modernizare a drumului national intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni. Seful Guvernului a precizat ca se afla inca in perioada de concediu, dar ca era nerabdator sa vada ca primul pod de pe DN 1 este deschis circulatiei, si a amintit ca pe perioada probelor de testare a unui pod, constructorii trebuie sa stea "dedesubt".
Premierul a cerut ministrului Transporturilor sa se asigure ca lucrarile la cel de-al doilea pod vor fi incheiate cat mai repede, tinand cont si de "conditiile de securitate" pe care le impune transportul demnitarilor romani si straini pe DN 1, la summit-ul NATO de la Bucuresti.
Tãriceanu a declarat ca "lucrarea la primul pod pe DN 1 nu este o mare realizare din punct de vedere tehnic, este doar ceva uzual. Dar in conditii de trafic se lucreaza mai greu, asa cum s-a si vazut. Am discutat cu ministrul Orban si despre intersectia de la Bulevardul Aerogarii Ionescu Sisesti (din apropierea Aeroportului Baneasa), care are o serie de restrictii si, din motive de securitate, nu putem tine santierul deschis. Va trebui sa discutãm cu constructorul pentru un grafic de esalonare a lucrarilor astfel incat conditiile de securitate sa fie indeplinite", a continuat Tariceanu.
El a precizat ca lucrarile la constructia pasajului subteran din zona Baneasa vor fi oprite pe perioada celor trei zile in care se va desfasura reuniunea NATO de la Bucuresti pentru a permite transportul rapid al demnitarilor participanti.
In urma cu o luna, premierul Tariceanu si ministrul Transporturilor au inspectat, neanuntat, santierul de reabilitare a DN 1, seful Guvernului declarand ca este nemultumit de ritmul in care este derulat proiectul de catre firma portugheza Lena Construcoes si ca lucrarile trebuie accelerate. Ulterior, directorul pentru Romania al firmei Lena, Manuel Pires Joao, a declarat pentru Mediafax ca lucrarile de largire a DN1 in Otopeni au fost realizate in proportie de 75%, iar primul pod de pe DN 1 va putea fi folosit incepand cu luna august, traficul urmand sa se desfasoare in conditii normale din 30 noiembrie.
La finalizarea lucrarilor de modernizare, volumul de trafic existent pe aceasta portiune a DN1 va fi preluat de catre cele doua pasarele aflate in stadiu de constructie, ceea ce va duce la fluidizarea circulatiei.
Cele doua pasarele vor fi conectate pe sensul axului de drum, pe ambele parti, stanga si dreapta, iar, la finalizare, regimul de viteza va fi acelasi ca si pana in prezent. Lucrarile fac parte din proiectul de fluidizare a traficului pe DN 1, intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni, in principal prin extinderea partii carosabile de la doua la trei benzi.Compania portughezã Lena Engeharia E Construcoes a castigat licitatia pentru atribuirea contractului de largire si modernizare a DN 1, intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni, dupa ce Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a reziliat contractul incheiat initial cu firma Efklidis din Grecia, pentru intarzierea lucrarilor. Contractul cu Lena a fost semnat in luna august a anului trecut si are o valoare de 97,3 milioane lei la care se adauga TVA.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Intern
-
Renault 5 E-Tech este acum disponibil și în echiparea de bază Five. Cea mai accesibilă versiune a modelului electric propune un preț de pornire de 24.900 euro cu TVA în România. (01.07)
-
Potrivit celor mai recente date, provenite de la Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în luna mai au fost asamblate, la noi în țară, 51.194 de vehicule, cu 20.12% mai multe decât în mai 2024. Chiar și așa, uzina Dacia de la Mioveni a înregistrat scăderi. (26.06)
-
Divizia BMW din România a recreat o fotografie din 1937, cu legendarul model 328, la Statuia Aviatorilor din București. La ședința foto a participat și conceptul 328 Hommage. (23.06)
-
Miza pe putere: viitorul motor Toyota cu 4 cilindri poate să depășească 600 CP
-
Volkswagen, BMW și Mercedes-Benz formează o alianță pentru dezvoltarea de sisteme software
-
Lamborghini Fenomeno: cel mai puternic model al mărcii va fi produs în 29 de exemplare
-
Volvo XC60 a devenit cel mai vândut model al mărcii din toate timpurile
-
Mercedes-AMG recunoaște: clienții nu au rezonat cu motorul de 2.0 litri electrificat
Il invit o zi cu mine in trafic sa vada cat timp din viata imi iroseste mie si altor sute de mii de bucuresteni gandirea desprinsa de realitate a domniei sale.