Parteneriat intre Renault-Nissan si Portugalia

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.07.2008
Renault-Nissan si guvernul portughez au incheiat o intelegere pentru promovarea vehiculelor electrice.

Tot mai multi constructori de automobile cauta sprijinul guvernelor pentru dezvoltarea unor programe ecologice. Este si exemplul celor de la Renault-Nissan care au stabilit de curand o intelegere cu guvernul Portugaliei.

Parteneriatul promoveaza masinile electrice cu emisii zero in intreaga tara si va ajuta grupul Renault-Nissan sa studieze piata locala si posibilitatea implementarii unei infrastructuri care sa sustina mai multe statii de incarcare a acestui tip de vehicule.

Grupul Renault-Nissan intentioneaza sa lanseze primul sau vehicul complet electric in 2011, Portugalia urmand sa fie una din principalele piete pe care acesta va fi comercializat. Alianta isi doreste in acest moment ca viitorul vehicul electric sa aiba o distributie globala.

Jose Socrates, primul-ministru portughez, a declarat ca "Portugalia a devenit una din principalele tari recunoscute pentru reutilizarea energiei. Acest parteneriat va plasa Portugalia intre tarile care sustin mobilitatea cu emisii zero. Promovand astfel de masini electrice in tara noastra vom reusi sa reducem dependenta de petrolul importat si sa contribuim la imbunatatirea calitatii aerului", a mai declarat Socrates.

La randul sau, Carlos Ghosn, presedintele Renault-Nissan, a declarat ca "intr-o societate in care cresc normele de reducere a emisiilor de CO2 si pretul carburantilor, este nevoie de vehicule electrice care sa sustina mobilitatea la nivel global. Portugalia este un lider global in recuperarea energiei si beneficiaza de sprijinul unui guvern care incearca sa faca posibila exploatarea vehiculelor electrice de catre cetatenii sai", a mai declarat Ghosn.

via | CarScoop

Taguri: Nissan, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru