Peugeot recheamă în service 1055 de unităţi RCZ

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.06.2010
Peugeot a anunţat oficial rechemarea în service a proaspătului RCZ. 1055 de exemplare ale modelului sportiv prezintă probleme la sistemul de frânare.

Deşi se află abia la începutul carierei, Peugeot RCZ se confruntă deja cu un recall. Sportiva franceză, poziţionată ca rival direct pentru Audi TT, prezintă probleme la nivelul tubulaturii care transportă lichidul de frână către terminalele posterioare. Se pare că riscul este dat de uzura prematură a tuburilor, ceea ce ar rezulta în reducerea performanţelor la frânare.

Peugeot a anunţat că va rechema în service un număr de 1055 de exemplare pentru a remedia defecţiunea gratuit. Constructorul francez a precizat că vor fi afectate de recall doar exemplarele echipate cu motorul pe benzină de 1.6 litri THP de 156 cai putere, produse în perioada ianuarie-martie a acestui an.

Din fericire pentru imaginea constructorului francez, din cele 1055 de exemplare rechemate în service, doar 150 au ajuns deja la proprietari, restul fiind unităţi pe punctul de a fi vândute sau destinate promovării.

via | autoblog

Comentarii (9)

  • mai exista vre'o marca care nu a fost rechemata in service ?
    ce se intampla cu lumea auto ?
    nu cred ca mai exista pasiunea de alta data...pacat... :|
    4 3
  • george
    RETETA TOYOTA
    Nu cumva e vorba de etrierii de pe fata?

    In alta ordine de idei, cat de chitros trebuie sa fii ca sa faci economie la racordurile de frana de pe fata?
    3 2
  • Vortex66
    Ford Rulez
    Se intoarce roata!
    0 5
  • cum le recheama in service daca nici nu au fost vandute, mai era necesar un asemenea comunicat daca masinile erau pe stoc la ei.
    cam jenant.
    1 1
  • Incep sa cred ca asta e facatura.
    Toti cheama asa de dragu chemarii
    ce vraja...uzura tubulaturii... nici la dacia 1300 nu se uza tubulatura si se uzeaza la astea noi....e praf in ochi
    cred ca e vreo politica globala, cu un alt scop, vom vedea pe viitor ce...
    cum e faza cu incalzirea globala ...inexistenta....
    3 0
  • Ii cam dau dreptate lui Gogu. Si cand zic asta ma gandesc ca e o chestie de marketing de genul "uitati, dragi clienti, ca noi ne gandim la voi oricand". Iar poporu' e atat de impresional incat cumpara cu mai mare incredere masini Peugeot.
    Desi, nu stiu, e posibil sa ma insel. Adica Peugeot sa aiba probleme destul de grave daca nu fac recall-ul asta. Iar atunci... ii felicit.
    2 0
  • george
    AUALEU MAMA
    Mai era unu` p-aici care spunea ca Toyota a facut o treaba excelenta cu recall-ul ca cica e publicitate gratis si ca o sa aiba o imagine foarte buna. Pe partea cu publicitatea a nimerit-o perfect. Pe cealalta parte a bagat oistea-n sant ca Toyota era sa dea de dracu rau de tot...

    @ gogu si LauCalin

    Stiti ce se intampla daca se sparge un racord flexibil de la un etrier fata la viteza de hai sa zicem 140 km/h?
    2 1
  • @george
    Doamne fereste! Nici nu vreau sa ma gandesc.
    1 0
  • Mickey
    @Vortex66
    De ce se intoarce roata?
    In caz ca nu stii Ford a avut si el partea lui de recall-uri de la probleme minore cum ar fi scaune din fata cu probleme la ajustare pana la cele serioase ca recall-ul a mai multe modele Ford ce aveau o defectiune la cruise control ce putea cauza un incendiu.
    Sa nu uitam si de Ford Mondeo MK2 la care motoarele Duratec de 1.8 si 2.0 pe benzina aveau o chestie de plastic (butterfly valves) carea aveau tendinta sa se sparga si sa iti distruga motorul, problema remediata in 2003, pentru care nici macar nu s-au sinchisit sa mai faca recall, le-au lasat asa.
    Stiu astea pentru ca si eu sunt fan Ford, dar asta nu inseamna ca fac masini perfecte, nici pe departe.
    Toate cele bune
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru