Peugeot schimbă numele modelelor sale: noile generaţii se vor termina tot în cifra 8

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.05.2012
Peugeot schimbă numerotarea modelelor sale. Toate noile generaţii ale modelelor actuale se vor termina în cifra 8. Viitoarele modele accesibile, cum este noul 301, se vor termina în cifra 1.

Odată cu introducerea noului 301, primul sedan accesibil semnat de Peugeot, constructorul francez anunţă şi o redenumire pentru întreaga sa gamă. Pentru că ne-am obişnuit să-i cunoaştem modelele după indicativul numeric, Peugeot nu va schimba această regulă.

Decizia va afecta doar ordinea numerotării, oficialii Peugeot dorind să diferenţieze astfel modelele accesibile de cele din partea superioară a gamei.

Mai exact, după 208, 308 şi 508 nu vor apărea 209, 309 sau 509. Francezii se vor opri aici. Toate generaţiile noi care vor sosi în anii următori vor păstra cifra 8 în terminaţia indicativului numeric. Aşadar, urmaşul lui 308 se va numi, aţi ghicit, tot 308.

Cifra 3 va rămâne specifică clasei compacte, iar la 0 şi poziţia sa centrală în cadrul numelui nu se va renunţa, fiind practic o marcă a tradiţiei. În concluzie, prima cifră se va referi strict la segment, mic (2), compact (3), mediu (5).

Noutatea absolută, pe care o introduce de altfel 301, este apariţia cifrei 1 în terminaţia numelui.

Va fi o practică nouă pentru francezi. Toate modelele care se vor termina în cifra 1 vor fi caracterizate ca fiind accesibile.

Vă întrebaţi probabil ce se va întâmpla cu modelele care se termină în cifra 7, cum este 107? Urmaşul micului model urban va fi aliniat şi el gamei, urmând să se numească 108 şi apoi să păstreze indicativul pentru toate generaţiile ce vor urma.

via l peugeot

Comentarii (1)

  • O marcă a tradiţiei sau o tradiţie a mărcii? Glumesc. Mi se pare o idee bună, pentru că vechiul mod de a numi modelele era puţin... dezorganizat.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru