Piata auto din China a crescut cu 45%

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 29.11.2007
Datele financiare arata ca in primele noua luni ale anului in China s-au vandut 4,5 milioane de unitati.

Esential

45 de procente este saltul inregistrat pe piata auto chineza in acest an
4,5 milioane de masini noi s-au vandut in primele 9 luni in China.

Conform ultimilor data publicate, piata auto din China a ajuns in primele noua luni ale anului la 4.417.252 de unitati, ceea ce consemneaza o crestere a vanzarilor cu 45% fata de perioada similara a anului precedent.

In trimestrul al treilea piata auto chineza a inglobat 1.451.823 unitati, ceea ce consemneaza o crestere de 44 de procente. Analistii pietei auto din China au au subliniat pe langa cererea foarte mare de masini noi si un apetit ridicat pentru masinile noi de import care au un nivel calitativ mult mai mare.

Intre producatorii auto cele mai multe vanzari au fost inregistrate de VW, care a consemnat o crestere de 30%. Pe locul al doilea s-a situat jucatorul local Wuling, urmat de Toyota (cu o crestere de 61,5%), Chery (43,1%) si Honda cu o crestere de 31,7%.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Frumos
    Libertatea de productie a adus cetateanului chinez fonduri disponibile la indemana. Locuinte, masini, motoare, excursi ...... toate au devenit posibile clasei mijloci.
    Munca productiva este elementul principal.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru