Pikes Peak: Ediţia 2012 a fost anulată din cauza incendiilor din Colorado

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.06.2012
Ediţia din acest an a etapei de viteză în coastă de la Pikes Peak a fost anulată, anunţă organizatorii evenimentului. În 2012, Pikes Peak aniversa 90 de ediţii şi asfaltarea integrală a traseului.

Etapa din acest an a concursului de urcare în coastă de la Pikes Peak a fost anulată din cauza incendiilor care au izbucnit în Colorado. Organizatorii competiţiei, citaţi de Autoblog, au anunţat că sunt vor organiza evenimentul în decursul verii, cel mai probabil în luna august. Autostrada care duce spre Pikes Peak a fost deja închisă pentru a preveni eventualele probleme, ceea ce înseamnă că publicul şi concurenţii nu ar fi putut să ajungă la eveniment, chiar dacă situaţia meteorologică se îmbunătăţea temporar următoarele zile.

Etapa din acest an de la Pikes Peak urma să fie prima derulată integral pe asfalt, iar concurenţii anunţau o prezenţă impresionantă, evenimentul având 211 înscrişi. Toyota şi Mitsubishi urmau să participe cu câte un monopost electric, în timp ce Walter Rohrl urma să se întoarcă pentru o tură demonstrativă la bordul lui Audi Sport Quattro S1. Rohrl deţine în continuare recordul pentru cea mai rapidă urcare la Pikes Peak în configuraţia de macadam, record nedepăşit din 11 iulie 1987.

Între timp, recordul pe traseul actual îi aparţine lui Nobuhiro "Monster" Tajima, care a urcat în 9:51.278 traseul iconic din Colorado şi urma să se întoarcă cu un monopost electric.

Via | Autoblog | PPIHC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru