Placuta de inmatriculare de 1.5 milioane euro

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 02.05.2006
Anglia devine incet-incet patria tuturor posibilitatilor. Va puteti imagina faptul ca un numar de inmatriculare poate costa mai mult decat un Veyron sau decat orice alta masina va vine acum in minte?

Snobismul are un nou pret: un milion de lire sterline (aproximativ 1.500.000 euro). Este suma pe care va trebui sa o plateasca britanicul care va dori sa isi adjudece cea mai ravnita placuta de inmatriculare din Marea Britanie: 51 NGH.

Pentru a completa peisajul, trebui spus ca aceeasi placa a fost cumparata saptamana trecuta, in cadrul unei licitatii, cu 245.000 de lire. Daca nu reusiti sa intelegeti motivul pentru care s-a ajuns la aceasta suma, aflati ca numarul de inmatriculare se poate citi SINGH, un nume aparent raspandit in Regatul Unit.

“Placile snobismului” reprezinta un fenomen foarte raspandit in Marea Britanie. Spre deosebire de alte piete auto, aici placa de inmatriculare nu se conformeaza doar regulilor administrative si cronologice, ci mai mult: aceasta este atribuita proprietarului masinii si nu unui autovehicul sau altuia. Aceasta particularitate a generat o adevarata retea de cumparare si revanzare a celor mai interesante combinatii de litere si cifre.

Ramane de vazut daca un anume domn Singh se va debarasa de un milion si jumatate de euro pentru a-si satisface placerea de a-si afisa numele pe bordul noului sau Phantom.

Portofoliul are si el fitele sale, nu-i asa?

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru