Planurile companiei Renault pentru criza

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 05.12.2008
Carlos Ghosn a salutat decizia guvernului francez de a sprijini piata auto.

Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, a precizat ca este incantat de masurile de finantare a industriei auto oferite de statul francez.

Totusi, Ghosn a precizat ca daca va fi nevoie, Renault va reduce productia si mai mult. Guvernul francez a oferit un sprijin de 26 miliarde de euro economiei din Hexagon, din care 1 miliard de euro este destinat exclusiv unei linii de credit auto.

In plus, Franta va aplica planul de bonusuri de pana la 1.000 de euro pentru cei care isi achizitioneaza modele ecologice. Carlos Ghosn a declarat ca masurile luate de guvernul francez sunt foarte bune, precizand ca principala problema a industriei auto este creditarea.

Boss-ul Renault a mai spus ca marca franceza nu are de gand sa faca noi concedieri in viitorul apropiat. Renault, al doilea producator auto din Franta, dupa PSA Peugeot Citroen, a anuntat anterior ca va concedia circa 6.000 de angajati si va inchide mai multe fabrici la nivel mondial.

Via | Realitatea.net

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Din nou
    Renault a fost falimentar in ani '80 si sa redresat cu un ajutor de $5 miliarde atunci.
    Acum li se ofera mult mai mult ca atunci.
    Personal dintotdeauna am considerat Renault ca o firma de guvern. Mai de guvern decat VW.
    0 1
  • Crysty
    Criza
    Parerea mea este ca o sa trecem peste criza asta mondiala mai devreme sau mai tarziu. Tot ce se va face va fi doar ceva de suprafata. Tot o sa revina criza!
    0 0
  • Nissan?
    Deci statul francez va sponsoriza si pe Nissan odata cu Renault? Ce ÅŸuturi trage globalizarea asta unora!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru