Planurile de dezvoltare Aston Martin pana in 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.10.2009
Aston Martin a dat publicitatii planul sau de dezvoltare pana in 2012. Constructorul britanic intentioneaza sa lanseze in perioada imediat urmatoare micro-car-ul Cygnet si supercarul One-77.

Situatia economica actuala ii determina pe cei de la Aston Martin sa isi regandeasca strategia de dezvoltare pe termen lung si sa abordeze segmente ale pietei pe care, acum cativa ani, nu credeau ca vor activa vreodata. Britanicii au facut public planul lor de dezvoltare pana in 2012, dezvaluind astfel modelele care vor iesi de pe poarta uzinelor in viitorul apropiat.

Cel mai nou membru al gamei de supercaruri nu va fi un model sportiv, ci unul complet nou pentru Aston. Este vorba despre deja anuntatul Cygnet, un vehicul urban, bazat pe Toyota iQ, care va avea rolul de a reduce media emisiilor Aston Martin in Europa. Desi va imprumuta platforma si motorizarile actualului iQ, Cygnet va purta marca traditionala britanica la nivelul interiorului si exteriorului si va costa de doua ori mai mult de cat modelul japonez.

Proaspat lansatul Vantage V12 va suferi si el de pe urma crizei. Varful de gama va fi produs intr-un numar limitat de exemplare alaturi de fratele sau echipat cu motor V8 si de actualele DBS si DB9 care vor primi o serie de imbunatatiri minore.

Marea noutate va fi insa sedanul coupe Rapide, echipat cu un motor V12 de 476 cai putere si 600 de Nm, destinat sa aduca un volum mai mare de vanzari.

Aston Martin nu a uitat nici de renasterea brandului Lagonda, anticipata deja de conceptul prezentat la inceputul anului la Geneva. O versiune de serie este asteptata sa debuteze in 2012, tinta sa urmand sa fie pietele din Rusia si China, adica acolo unde modelele de lux nu resimt foarte tare efectele crizei.

Aston Martin se va preocupa si de producerea in serie a modelului exclusivist One-77. Asamblarea va demara la sfarsitul acestui an, supercarul de 700 de cai putere urmand sa fie disponibil pe piata incepand cu 2010. Pretul fixat de constructorul britanic se apropie de doua milioane de dolari, ceea ce inseamna ca One-77 va deveni unul dintre cele mai scumpe modele de pe piata.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru