Planurile Volkswagen pentru viitoarele sale modele hibride

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.11.2010
Volkswagen plănuieşte introducerea unui ansamblu hibrid complet nou odată cu lansarea noii generaţii Jetta. Trenul de propulsie va fi adoptat mai apoi şi de Golf.

Volkswagen pregăteşte o ofensivă hibridă de proporţii, încercând astfel să recupereze terenul pierdut în faţa rivalilor japonezi Toyota sau Honda. Potrivit oficialilor, noua generaţie Jetta va introduce o platformă hibridă inedită, mult mai inovativă şi mai bine pusă la punct decât soluţiile expuse în prezent publicului.

Michael Hinz, responsabilul proiectului hibrid, a declarat că, actualmente, "concurenţii principali au acumulat un avantaj notabil şi o experienţă considerabilă. Cu toate acestea, comparativ cu ceea ce oferă Toyota şi Honda în prezent, tehnologia pregătită de Volkswagen va fi unică".

Potrivit unor surse neoficiale, tehnologia pregătită de germani ar putea include un modul hibrid, compus dintr-un motor electric, conectat la un agregat TSI sau TDI, capabil să ofere o eficienţă maximă în ceea ce priveşte consumul de carburant. Hinz a declarat şi că surpriza pregătită odată cu lansarea lui Jetta va fi complet diferită de ceea ce există în prezent pe Touareg hibrid.

Potrivit oficialului, ansamblul hibrid nu este întotdeauna echivalentul eficienţei, kilogramele adăugate caroseriei având o influenţă importantă asupra consumului.

"Drept pentru care, Volkswagen intenţionează să abordeze altfel problema, orientându-se către un motor electric, capabil să sporească performanţele şi să dea naştere unui hibrid sportiv. Trebuie să ne hotărâm în ce direcţie vom evolua.", a concluzionat Hinz.

Volkswagen a demonstrat deja că poate obţine performanţe bune dintr-un ansamblu hibrid, anul acesta la Salonul de la Detroit, când a dezvăluit conceptul NCC, pus în mişcare de 177 de cai putere, dispuşi să alerge de la 0 la 100 de km/h în 8.1 secunde.

Tot Michael Hinz a declarat că publicul va vedea o versiune hibridă a modelului Golf, care va adopta un tren de propulsie derivat din viitorul Jetta.

via | autocar

Comentarii (3)

  • Bai Vw astia sunt nebuni, daca Jetta o sa arate asa , o sa arate mai bine ca Passat. O sa fie un A4 al poporului, mai reusit ca seat ala care semana izbitor cu A4.
    2 1
  • mda
    ei nu sunt in stare sa faca ceva ce fac acum cum trebuie si vor hibiride..sa-i lase pe altii care stiu bine cu ce se mananca...ei vor sa faca pt ca asa-i moda acum cu hibride dar daca le fac ca si altii cu 20% consum....
    1 5
  • diesel-electric, imi suna cunoscut
    Dacă, până acum mulţi le numeau tractoare, în viitor le pot numi locomotive. :)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel-electric_transmission

    Motorul ce va antrena roţile va fi în exclusivitate electric, deci cuplu maxim de când începe să se rotească.

    Dacă vor utiliza acest sistem vom trăi şi vom vedea.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru