Pole pentru Alonso in Spania

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 13.05.2006
Spaniolul Fernando Alonso pleaca primul maine, in Marele Premiu care are loc in tara sa natala. Principalul sau rival, Michael Schumacher, va porni de pe pozitia a treia. Primele doua linii ale grilei sunt foarte interesante, cu pilotii de la Renault urmati de cei de la Ferrari.
Fernando Alonso a profitat din plin de circuitul de la Barcelona, pe care se simte ca acasa, ocupand prima pozitie dupa calificarile de astazi. Daca de pe a doua pozitie va pleca Fisichella, pe trei se va afla Michael Schumacher, urmat de colegul acestuia, Felippe Massa.

Circuitul din Catalunya s-a dovedit inca de la inceput plin de capcane, David Coulthard iesind spectaculos in decor in momentul in care mai erau inca sapte minute din prima repriza a calificarilor. Acesta trebuia sa plece, in concluzie, de pe ultima pozitie. Montagny si Sato au scapat astfel iar, din cauza altora, de lingura de lemn. Pana la urma, cei de pe ultimele locuri au ramas obisnuitii Speed (locul 17), Monteiro (locul 18), Albers (locul 19), Sato (locul 20) si Montagny (locul 21). Lista era completata de scotianul Coulthard (locul 21). Primul peste linie a fost Nico Rosberg, care dupa un inceput foarte promitator de sezon a scazut vizibil in performante.

A doua repriza a calificarilor a inceput cu un timp senzational al lui Fernando Alonso, 1:15.124, cel mai bun al intregului weekend pana atunci. A venit insa imediat replica lui Michael Schumacher, care a imbunatatit acest timp cu o jumatate de secunda. In timp ce granzii se duelau in frunte, in spatele plutonului batalia se ducea pentru evitarea eliminarii, unde Rosberg, Webber si Heidfeld se zbateau in agonie, incercand sa faca un tur rapid care sa-i propulseze in primii 10. Pana la urma, surprizele au fost Montoya si Webber, care nu a reusit decat al 12-lea, respectiv al 11-lea timp. Eliminatii au fost, astfel urmatorii: Webber (11), Montoya (12), Rosberg (13), Villeneuve (14), Klien (15) si Liuzzi (16).


Urma ultima transa a calificarilor, cea care urma sa stabileasca pilotul care va pleca din pole-position. Dupa primele 15 minute in care pilotii au incercat sa arda cat mai mult combustibil pentru cateva tururi rapide la final. In momentul in care masinile au inceput sa ruleze cu adevarat pentru un tur de pista cat mai bun, Alonso a realizat un timp perfect (1:14.875), care a ramas de referinta pana la final. Mai mult, germanul de la Ferrari a reusit doar al treilea timp, in fata sa fiind coechipierul lui Alonso, Giancarlo Fisichella. Dezmagitoare prestatia pilotilor McLaren, care sau clasat abia pe locurile 9 (Raikkonen) si 12 (Montoya).

Startul cursei de maine va avea loc la ora 15:00.


GRILA DE START MP AL SPANIEI

1. F. Alonso (Renault)
                                                                            2. G. Fisichella (Renault) 
3. M. Schumacher (Ferrari)
                                                                            4. F. Massa (Ferrari)
5. R. Barrichello (Honda)
                                                                            6. R. Schumacher (Toyota)
7. J. Trulli (Toyota)
                                                                            8. J. Button (Honda)
9. K. Raikkonen (McLaren)
                                                                            10.
N. Heidfeld (BMW Sauber) 
11. M. Webber (Williams)
                                                                            12. J.P. Montoya (McLaren)
13. N. Rosberg (Williams)
                                                                            14.J. Villeneuve (BMW Sauber)
15. C. Klien (Red Bull)
                                                                            16. V. Liuzzi (Toro Rosso) 
17. S. Speed (Toro Rosso)
                                                                            18. T. Monteiro (Midland)
19. C. Albers (Midland)
                                                                            20. T. Sato (Super Aguri)
21. F. Montagny (Super Aguri)                                                                  
                                                                            22. D. Coulthard (Red Bull)


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru