Porsche face o oferta de preluare a companiei Scania

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 19.01.2009
Porsche, detinatorul a 50.76% din actiunile Grupului VW, este obligat de legea suedeza sa faca o oferta de preluare integrala a producatorului de camioane Scania.

Esential

4 miliarde de dolari este valoarea estimata a companiei Scania.

Porsche a facut o oferta de preluare integrala a constructorului de camioane Scania. Cel mai profitabil producator auto din lume este nevoit sa faca acest demers in urma achizitionarii pachetului majoritar de actiuni la Grupul VW (50.76%), conform legii suedeze.

Scania, producator suedez de camioane, este evaluat la valoarea de 4 miliarde de dolari. Porsche nu este interesat de o achizitie integrala a producatorului Scania, subsidiara a grupului VW, dar este constrans de lege sa faca o oferta. In aceste conditii, producatorul german va face o oferta la pretul minim prevazut de lege.

Cele 50 de procente detinute la VW nu le aduc boss-ilor Porsche dreptul de a controla efectiv grupul VW, legea germana permitand inca Landului Saxonia, care detine 20.1% din grup, sa aiba drept de veto.

Via | Mediafax

Comentarii (2)

  • rookie
    Deci..
    Deci, sa intelegem mai bine: in momentul de fata Scania apartine de Vw, iar daca Porsche este actionar majoritar la VW legile suedeze ii obliga sa cumpere si Scania?
    0 0
  • Victor
    @ rookie
    Da . Porsche a prezentat oferta minima de preluare evaluand Scania la aprox 4 miliarde $ care bineinteles va fi respinsa de VW si MAN care detin 90% din Scania AB.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru