Porsche: modelele care vor debuta în următorii cinci ani

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.08.2010
Porsche va crea în următoarele 60 de luni o versiune cu două uşi a lui Panamera, un SUV compact bazat pe viitorul Audi Q5 şi un model inspirat din conceptul Volkswagen Bluesport.

Planurile germanilor de la Porsche au apărut pe internet şi au dezvăluit intenţiile constructorului teuton pentru următorii cinci ani. Se pare că Porsche pregăteşte cel puţin o lansare de model nou în fiecare an, iar cea mai aglomerată perioadă va fi 2013-2014. Primele modele noi vor fi Panamera diesel şi Panamera Hybrid. Versiunea diesel a lui Panamera este destinată pieţei din Europa, în timp ce hibridul este destinat pieţei din Statele Unite ale Americii. Cele două versiuni ale lui Panamera vor debuta în 2011, odată cu Cayman Clubsport, model care va primi o suspensie mai performantă şi va fi mai uşor.

Anul 2011 va aduce noutăţi în gama 911 Carrera şi 911 Carrera S. Cele două versiuni vor reprezenta noua generaţie a lui 911, ce va purta codul 991. Actuala generaţie va avea un răsuflu final la Salonul Auto de la Paris din acest an şi va fi reprezentată de 911 Final Edition, bazată Porsche 997. Noile Carrera S, 911 Carrera şi Cayman Clubsport vor fi acompaniate în gama Porsche de 911 Carrera 4, 911 Carrera 4S, 911 Turbo şi 911 Cabrio.

Porsche Panamera va primi un facelift în 2013 şi atunci va fi oferit şi în versiunea Coupe, care ar putea primi numele 928. Versiunea Cabrio a lui Panamera nu va intra niciodată în producţie, proiectul fiind respins de consiliul de administraţie al mărcii Porsche.Gama 911 va fi extinsă şi ea cu versiunile Targa, GT3 şi GT3 RS, în timp ce Cayenne va primi din nou versiunea Turbo S.

Cea mai importantă ştire pentru Porsche în 2013 reprezintă lansarea proiectului PO374R. Dacă această denumire nu vă spune nimic, vă reamintim faptul că Porsche a anunţat că va crea un model bazat pe Volkswagen Bluesport.

Noul model va fi construit atât în versiune Coupe, cât şi în versiune Spyder şi va fi cel mai ieftin produs din gama Porsche. Un an mai târziu, cei de la Porsche vor prezenta versiunea de producţie a lui 918 Spyder, care va deveni cel mai scump model din gamă şi va avea un preţ de pornire situat în preajma a 450.000 de euro.

Cayenne va primi un facelift în 2014, iar modificările vor include şi reducerea masei şi aplicarea unei filozofii de downsizing. În 2015, cei de la Porsche vor dezvolta un SUV bazat pe platforma viitorului Audi Q5, iar aşa-zisul Roxster va avea un preţ de pornire situat în preajma a 40.000 de euro.

Via | Autoblog.it

Comentarii (2)

  • cum naiba...
    versiune in 2 usi a lui Panamera. Pai oricum era un 911 lungit ca sa aibe 4 usi...
    7 4
  • persoal panarama mi se pare esenta cocalarismului dus la paroxism. Dar un 911 nu se compara cu gunoiul luxos. Un 911 este reprezinta sportivitate, traditie, etc. Panarama in 4 sau 2 usi e pentru imbuibatii carora nu vor sa le tremure suncile si au impresia ca e foarte trendy sa fie inconjurati de o caroserie cu linii sportive dar sa nu le lipseasca si atmosfera dormitorului cu carpete pe pereti.

    Mai interesant ar fi SUV-ul compact. Cred ca asta ar fi putut fi continuarea fireasca de urmat de catre Porsche.
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru