Porsche reduce emisia de CO2

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.03.2007
Porsche a renuntat la lupta cu UE si va adopta un program prin care va reduce semnificativ emisia de CO2.

Dupa ce boss-ul Porsche, Wendelin Wiedeking, ameninta cu un adevarat razboi auto in Europa , din cauza standardelor emisiei de carboni, valabile din 2012, producatorul german de masini sportive a anuntat ca va reduce semnificativ emisiile de CO2 la modelele sale.

De anul viitor, modelele Porsche vor avea emisii de carboni conform standardelor EU5, valabile abia din 2009. Mai mult, oficialii Porsche vor sa implementeze mult mai devreme tehnologia care sa permita modelelor sale sa atinga standardele de poluare valabile din 2014.

Porsche lucreaza la un sistem special prin care viitoarele motoare vor putea fi alimentate atat cu benzina, cat si cu bioetanoli. Prioritatea, in programul emisiilor de carboni, o reprezinta reducerea cu 10% a emisiilor la modelele sport si 25% pentru SUV-ul Cayenne.

De asemenea, Porsche lucreaza in colaborare cu VW la dezvoltarea unui hibrid electric, care ar trebuie sa fie functionabil la sfarsitul acestei decade.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru