Porsche se aşteaptă să vândă cu 20% mai mult în Europa în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.06.2011
Şeful departamentului de marketing şi vânzări de la Porsche a declarat că se aşteaptă ca vânzările să crească cu 20% în 2011.

Bernhard Maier, şeful departamentului de vânzări şi marketing de la Porsche, a declarat că se aşteaptă ca vânzările din Europa să crească cu 20% în 2011. Potrivit oficialului Porsche, noile produse şi îmbunătările din reţeau de dealeri vor creşte vânzările, ca să nu mai vorbim de noua generaţie a lui 911 şi versiunile diesel şi hibrid ale lui Porsche Panamera. Recent, cei de la BMW au înregistrat o creştere de 12.9% a înmatriculărilor în Europa în primele cinci luni ale anului, semn că anumite mărci premium reuşesc să se lepede de criză şi pe piaţa din Europa.

"În Europa, o creştere de 20 de procente este absolut posibilă", a declarat Bernhard Maier într-un interviu acordat celor de la Automotive News Europe.

Comentariile şefului departamentului de marketing şi vânzări de la Porsche, destul de optimiste pentru o piaţă a căror înmatriculări au scăzut cu 0.8 procente în primele cinci luni ale anului, vin înainte de întâlnirea anuală a acţionarilor Porsche Automobil Holding, compania care deţine Porsche AG.

În 2010, Porsche a vândut 37.000 de unităţi în Europa, având comenzi pentru 44.000 de vehicule. Germania a fost cea mai mare piaţă de Porsche, fiind livrate 13.211 unităţi pe "patria mamă" a mărcii din Stuttgart. Piaţa numărul doi a fost Marea Britanie, unde au fost livratete 6.796 unităţi Porsche. Italia a fost pe locul trei în 2010, cu 3.946 de unităţi livrate.

La nivel global, Porsche a vândut 97.000 de unităţi în 2010, iar şefii mărcii vor să treacă de 100.000 de unităţi în 2011. Pe termen lung, marca vrea să atingă 200.000 de unităţi pe an, iar noile modele şi mărirea gamei sunt paşii pe care vor să-i facă cei de la Porsche pentru a atinge acest obiectiv. În această vară, Porsche va prezenta planul "Strategy 2018", care vizează dezvoltarea pe termen lung, până în anul cu pricina. Planul celor de la Audi se numeşte "Road15", în timp ce Volkswagen şi-a denumit strategia "Mach18".

Şeful departamentului de marketing şi vânzări de la Porsche a declarat că marca nu are nevoie de un slogan.

"Mărcile la fel de puternice precum Porsche nu au nevoie de slogan. Marca Porsche este percepută uniform la nivel global. Puterea mărcii rezultă dintr-o combinaţie de contradicţii aparent ireconciliabile. Acestea includ tradiţia, inovaţia, pretabilitatea pentru utilizarea zilnică şi pentru competiţii. Principiul general al performanţei inteligente stă la baza mărcii noastre", a completat Bernhard Maier.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Poza...
    Mie imi place poza pe care ati pus-o... Extraordinar peisaj si interesanta culoare a Panamerei...

    Pentru slogan, ar trebi sa aiba: "Porsche", asta ar trebui sa spuna totul... :)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru