Porsche se va ocupa de viitoarele modele sportive ale Grupului VAG

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.12.2010
Volkswagen a desemnat Porsche ca brand responsabil pentru dezvoltarea viitoarelor modele sportive ale grupului. Constructorul din Stuttgart câştigă astfel duelul cu Audi pentru această sarcină.

Volkswagen a anunţat aseară că Porsche va fi brandul responsabil pentru dezvoltarea modelelor sportive şi a sedanurilor de lux în cadrul grupului german. Constructorul din Stuttgart câştigă astfel o bătălie morală cu Audi, brandul premium insistând pentru asumarea acestui rol, fără succes însă. În schimb, producătorul din Ingolstadt se va preocupa de dezvoltarea "matricei modulare transversale", folosită în cazul actualelor A4, A5 şi Q5.

Confirmarea făcută aseară de Martin Winterkorn, preşedintele grupului VAG, a liniştit apele în cadrul Porsche, constructorul de nişă temându-se mult de o oarecare marginalizare în cadrul Volkswagen, odată cu preluarea definitivă.

Constructorul din Stuttgart se va preocupa de gândirea şi dezvoltarea unei noi platforme cu motor central, folosită pentru viitoarele modele Porsche, Audi şi Lamborghini. De asemenea, inginerii nemţi vor avea şi sarcina de a pregăti o platformă pentru modele de lux ca Porsche şi Bentley.

Anticipând practic această mutare, constructorul german de maşini sport a anunţat săptămâna trecută că va recruta 100 de noi ingineri pentru centrul său de design şi inginerie din Weissach.

În prezent Volkswagen dezvoltă o matrice nouă, care va debuta pe piaţă odată cu noua generaţie Audi A3 şi va ajunge să se regăsească pe aproximativ 40 de modele ale grupului, capabile să totalizeze un volum de 3 milioane de unităţi vândute anual

via | autocar

Comentarii (1)

  • super
    O noua matrice pt doar 40 de modele?:) Un 911 tdi pe cand? Ar fi pacat..
    4 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru