Porsche si-a marit la 35% actiunile detinute la VW

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 16.09.2008
Porsche a anuntat astazi ca si-a marit cu aproape 5% pachetul de actiuni detinut in cadrul Grupului VW.

Esential

35% din actiunile VW sunt detinute de Porsche.

Porsche si-a marit cu inca 4.89% participatia detinuta in cadrul Grupului VW. In aceste conditii, Porsche a ajuns sa detina de astazi 35.14% din grupul VW.

Wendelin Wiedeking, CEO Porsche, a declarat in urma acestei tranzactii care duce mai aproape catre controlul grupului VW: „Unicul nostru scop este sa ajungem la peste 50% din actiunile VW. Astazi am facut un pas inainte pe drumul acesta. Noi avem in continuare intentia de a coopera si colabora cu conducerea VW si vrem sa facem acest lucru bazandu-ne pe incredere reciproca. Speram sa rezolvam rapid neintelegere dintre angajati, Porsche si VW”.

Prin avceasta miscare, Porsche detine in acest moment 35% din drepturile de vot in cadrul grupului german.

Mai mult, prin noua structura a actionariatului, Porsche sunt obligati sa inainteze o oferta pentru preluarea efectiva a marcii Audi. Pentru a indeplini acest aspect formal, Porsche va face cea mai mica oferta acceptata de lege, oferta care va fi respinsa.

Via | Porsche

Taguri: Audi, Porsche, VW

Comentarii (5)

  • Din aceasta cauza VW nu face masini fiabile si de calitate.
    Principala lor tinta sunt banii.
    Sa faca cat mai multi bani pe spinarea fraierilor care dau o caruta de bani pe tigaile lor.
    0 0
  • bb king
    taranului de mai sus
    Romane,ia-ti Porsche daca te tine buzunarul! Cat priveste fiabilitatea masinilor VW sau a celor din grupul VW este incomparabila cu a multor modele de pe piata. Nu stiu cate modele ai auzit tu sa cada la VW, eu le numar pe degete. Cumparati japoneze si coreene ca sa ti se rupa masina la prima denivelare.
    0 0
  • alecstm
    @bbb
    Probabil nu ai avut niciodata un VW sau un Audi, deaceea scri prostii de astea. Ma refer la modele mai noi, nu la Golf 1, dar si Golf-ul 1 este mai fiabila decat multe alte masini de varsta ei.
    0 0
  • Victor
    Grupul Volkswagen o divizie Porsche Automobil Holdding SE
    In comunicatul emis azi de constructorul din Stuttgart,se specifica ca incepand de azi grupul Volkswagen este o divizie a Porsche Automobil Holding SE. In intreaga istorie a automobilului,aceasta preluare este de departe cea mai spectaculoasa si se va preda in facultatile cu profil economic. Porsche controleaza acum al treilea producator mondial si singurul capabil sa concureze de la egal la egal cu Toyota.
    0 0
  • @bb king
    Omule, pe WC se sta invers nu cum stai tu cu cutitul si cu furculita in mana. Poate ai cateva zeci de mi de degete si nu stim noi :)).Nu mai abera.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru