Porsche: "Vom produce supercarul 918 Spyder"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.03.2010
Porsche isi doreste ca in maxim cinci ani sa poata aduce pe piata versiunea de serie a conceptului 918 Spyder, un adevarat supercar ecologic, care dispune de 718 de cai putere.

Reactiile pozitive de care s-a bucurat noul concept Porsche 918 a starnit un interes deosebit si in randul oficialilor din Stuttgart. Se pare ca membrii consiliului de conducere isi doresc ca supercarul sa prinda viata in urmatorii ani.

O recunoaste chiar Michael Macht, seful Porsche, care a declarat recent ca intreg personalul constructorului de lux isi doreste sa construiasca 918. Evolutia impresionanta a conceptului 918, care in numai cinci luni a ajuns de la o simpla schita la o masina in carne si oase, ar putea fi incununata de succes daca consiliul de administratie va aproba productia de serie.

Macht a sustinut ca "nu este nimeni in interiorul Porsche, care sa nu-si doreasca productia de serie a supercarului 918. Raspunsul a fost impresionant si ne motiveaza sa trimitem scrisori de intentie catre potentialii clienti. Noul 918 Spyder dovedeste tuturor ca pot exista modele de performanta in viitor. Multi au spus ca soarta acestora se apropie de sfarsit. Masina expusa de noi dovedeste contrariul", a incheiat Macht.

Noul concept Porsche dispune de un motor V8 de 500 de cai putere, ajutat de doua unitati electrice.

Rezultatul final al ecuatiei este o putere totala de 718 de cai putere, adica suficient pentru a putea dobora recordul de timp obtinut de stramosul Carrera GT pe circuitul de la Nordschleife.

Surse neoficiale sustin ca decizia de productie e ca si luata si ca vom putea face cunostinta cu versiunea de serie in maxim cinci ani. Pana atunci insa, 918 Spyder trebuie sa dovedeasca oficialilor din Stuttgart ca poate fi o masina profitabila.

In cadrul Salonului de la Geneva, Macht a negat si zvonurile potrivit carora noul Cayenne hibrid va canibaliza vanzarile versiunii diesel. "Hibridul va totaliza 15% din vanzarile totale ale modelului, fiind destinat in primul rand folosirii in mediul urban. De cealalta parte, dieselul va putea fi folosit mai bine de cei care prefera zonele rurale, autostrazile si au nevoie de economie", a declarat Macht.

via | autocar

Comentarii (3)

  • BogdanD
    masina
    superba
    10 1
  • Iar ii trimite la culcare Porsche pe multi.....
    7 1
  • Asta e Lotus toata ziua....
    Domnilor,acesta sigur nu e Lotus ca nu seamana deloc cu 911 si stiti doar ca toate porsche-urile sunt la fel?...
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru