Povestea spotului vulgar Dacia Duster: "A fost gândit din start ca viral"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 13.01.2011
Creatorii reclamei Dacia Duster care a luat cu asalt internetul românesc ne explică logica din spatele filmului. Un lucru e cert: Dacia nu a avut nicio legătură cu acesta.

A luat publicul pe nepregătite. În doar 24 de ore, numărul de vizualizări ale filmului postat de Automarket pe Youtube a depăşit 120.000 de vizualizări, iar la ora redactării acestui material vorbim de 150.000 de vizualizări ale acestuia. Este vorba, evident, de "reclama" în care Dacia Duster este produsul pentru care negociază la sânge un cuplu de britanici în vârstă şi un vânzător al unui showroom Dacia/Renault.

UN SPOT ŞOCANT PRIN LIMBAJ

Reclama i-a şocat pe mulţi şi i-a amuzat pe mulţi. Motivul: limbajul colorat şi total neobişnuit pe care-l folosesc cele două părţi în procesul de negociere. Insultele şi cuvintele grele curg pe ecran fără probleme, iar gesturile care frizează obscenul făcute de vânzător nu au cum să facă parte din arsenalul real al unui angajat la dealer. Sub duritatea cuvintelor aruncate dintr-o parte în alta se ascunde, însă, un proces de negociere pentru un produs pe care vânzătorul îl prezintă ca pe unul foarte bun, iar cumpărătorii îl vor.

Tocmai de aceea reclama se încheie surprinzător, cu nişte cumpărători care îşi dau hainele doar pentru a putea să plece cu maşina din showroom.

CE SPUNE DACIA?

Oficialii Dacia contactaţi de Automarket au exclus din start orice fel de legătură cu acest spot, precizând că este imposibil ca un film de acest tip să aibă vreodată la origine ideea unei agenţii de creaţie agreate. Totuşi, reacţia pe care publicul din România a avut-o şi numărul mare de vizualizări îi mulţumeşte pe aceştia, care văd în viralul apărut pe internet o apariţie nescontată a lui Duster într-o lumină pozitivă. "I-am contactat pe colegii noştri din Olanda şi pe cei din Marea Britanie, dar ambele birouri ne-au confirmat că nu au nicio legătură cu spotul apărut pe internet", spun oficialii mărcii.

OLANDEZII DE LA ARTCORE SUNT "PĂRINŢII" SPOTULUI

De cealaltă parte, Automarket a reuşit să vorbească cu reprezentanţii companiei olandeze Artcore, care ne-au confirmat că se află în spatele producerii acestui spot. Christine Anderton, unul dintre producătorii Artcore, susţine că filmul produs de ei este unul realizat complet independent de orice agenţie de publicitate şi că reprezintă pur şi simplu un exerciţiu de creaţie realizat de Berend Boorsma.

Am creat această reclamă ca pe un exerciţiu stilistic.

Am vrut pur şi simplu să exemplificăm modul în care poţi crea atenţie în jurul unui brand într-un mod neconvenţional pe internet. Reclama nu a apărut niciodată la televizor în Olanda şi a fost gândită încă de la început ca un viral pentru internet. Script-ul îi aparţine lui Berend Boorsma, unul dintre producătorii noştri, fără ca Dacia sau vreo agenţie să fie vreodată consultaţi. Este pur şi simplu o creaţie proprie, spune Christine Anderton, care s-a arătat foarte mulţumită de traiectoria pe care filmul a avut-o în România.

 

 

 

Comentarii (38)

  • Publicitate
    Orice fel de publicitate este publicitate , pariez ca multa lume din UK a auzit pentru prima data de Dacia datorita vizionarii acestui clip , job done .
    33 6
  • Proces!
    Sa fie scandal! Cu avocati! Cu tam-tam! Sa ajunga clipul la cateva milioane de vizualizari! Sa se ceara daune, dom'le!
    22 6
  • Gerula
    Sanchi
    Nici usturoi nu au mancat si afara ploua...

    Uite cum s-a gasit o agentie de publicitate, casa de productie, cameraman amator sau ce o mai fi el sa creeze un script, sa puna in scena sa produca un material asa... netam nesam, de florile marului ca un experiment strict pentru publicul internaut FARA niciun interes, de parca noi am fi de pe o cu totul alta planeta si pe deasupra nascuti acu' cateva minute.

    Grupul Dacia-Renaul habar nu are de clipul a carui numar de accesari creste exponential.

    Parerea me e ca se stia, iar motivul lansarii pe internet a fost chiar limbajul vulgar care nu poate fi prezentat pe niciun post media in scimb, ca orice vulgaritate, incita starnind curiozitate.

    Daca din numarul tot mai mare de accesari 10%devin interesati si 1% se decid sa cumpere se zice ca spotul a fost o reusita cu costuri minime.
    15 6
  • hmmm
    Daca nu au nici un interes si nu au o legatura cu vreun constructor auto, daca chiar sunt independenti, atunci de ce tocmai Dacia si Romania? Nu zic ca e o conspiratie, totusi voiam o explicatie la intrebarea asta.

    Oricum asta nu ma prea intereseaza, ceea ce ma intereseaza este articolul excelent facut de Automarket, asta se poate numi jurnalism, sincer nu ma asteptam ca AM sa contacteze oficialii dacia, sa nu mai vb de Artcore.Bravo Automarket.
    12 3
  • ...
    Îmi place că ați pus sigla Automarket pe un film de pe youtube - probabil după ce ați citit știrea la zoso, l-ați descărcat - editat si reincarcat pe contul vostru...
    Aveam o impresie mai buna despre Automarket si oamenii de acolo.
    6 28
  • mircea
    @Dan
    Într-adevăr, ne-ai prins, zoso este sursa tuturor jurnaliştilor auto din România. Corect.

    Ştirea iniţială a apărut pe Automarket înainte ca filmul să fie publicat de zoso. Ulterior l-am descărcat de pe youtube, am muncit câteva ore la subtitrare, am pus sigla Automarket tocmai pentru ca alţii să nu ia filmul şi să şi-l atribuie. Ceea ce s-a întâmplat oricum.

    În rest, despre informaţie în sine ai ceva de spus? Sau tot de la zoso sunt informaţiile de mai sus? Cum e, de altfel, tot site-ul de faţă.

    :) Devenim penibili, zău aşa...
    29 2
  • Romania
    Toti sunt in experti in Romania, domnu'le Mircea nu am nimic cu dumneavoastra sau cu Automarket, din 10 articole 8 imi plac 2 poate mai putin, dar din tot sufletul angajati pe cineva sa stearga comentariile astea penibile ale unora care au condus si ei "o laguna de 180 cai dci " si care cred ca e o super masina.
    Cand intru pe site citesc articolul imi place si apoi ma delectez cu comentarii, eu zic sa nu va mai raciti gura degeaba, ca minti luminate sunt destule in tara si vor umple toata ziua rubrica de comentarii cu fel si fel de porcarii.
    Cat despre Dacia si toate cele legate de aceasta este un produs Romanesc de care trebuie sa fim mandri asa cum sunt si englezii de produsele lor chiar daca fac parte din categorii diferite nici acele produse nu sunt singurele dupa piata si tot sunt ridicate in slavi. Nu o fi Dacia nici macar 30% conceputa si gandita doar de romani dar pana la urma noi o producem si e a noastra. Nu sunt un mare fan Dacia dar nu e nici un produs de dat la gunoi, e masina cu care iti faci treaba si atat.
    5 20
  • :)
    pe unii ii supara adevaru,
    da e drept ca in spot este specificat cuvintele, romania (pacat ca n-au spus Tigania); tigan; spaga; si toate astea care ne leaga care ne fac sa ne simtim ca acasa in Tigania cu capitala la BUCALE si unde moneda nationala este IEURO.
    7 24
  • Renault
    @cozmo ...ce 30% ma baiatule?!
    domnule cozmo, eu sunt din categoria celor care cred ca Laguna 2.0 dci 180cp e masina buna, dar spre deosebire de tine eu am 10 ani experienta in domeniul auto, studii de specialitate si >100 masini conduse in diferite ocazii, deci cunosc lumea auto, iar cand iti spun ca scrii prostii si ca DACIA DUSTER e conceputa in proportie de 70% la centrul de design Bucuresti (singurul din Europa de est), sa ma crezi pe cuvant...
    21 0
  • actiuni subversive din partea ungurilor
    VSZ e ungur. vsz daca nu-ti place in Romania nu te tine nimeni sa pleci din tara, dar nu mai manca rahat sub protectia anonimatului. N-ai avea curajul sa spui asta unui roman care stie cine esti.
    20 2
  • @@vsz
    te simti? si daca te simti te-ai gandit ca esti inteligent insultandu-l la randul tau si facandu-l ungur de parca e ceva sub-specie umana?
    1 16
  • @mowgli
    da, ma simt mai roman decat tine
    Atat timp cat se refera la Romania ca "Tigania" supararea mea e perfect justificata. Oameni ca el alimenteaza atitudinea anti-romaneasca din occident. Mai mult de atat: in alte postari VSZ jignea si Dacia. Eu ii spun ca fiecare primeste ceea ce ofera.
    16 0
  • mda
    Asta cu tigania asa e, ai dreptate.Dar daca raspundem cu aceeasi moneda nu rezolvam nimic, doar asta am vrut sa spun.

    PS. imi place cum ti-ai expus pct de vedere, calm, scurt si la subiect.Stima.
    4 10
  • hej
    Mi se pare o super reclama pt Daster chiar daca zic ei de ca e un chilipir romanesc. Cred ca o sa creasca vazarile la Daster de pe urma spotului.
    2 2
  • BrillClubKIA.ro
    La toata lumea...
    Sunt prieten cu VSZ si tot respectul lui ca e SINGURUL care ne arata cum sintem vazuti in lume. Si asta se datoreaza noua in special pt ca asa evolueaza raul cind oamenii buni stau deoparte.
    Macar 10 romani sa fie bataiosi asa ca VSZ Romania ar merge mai bine.

    Scuze de off-topic.
    0 14
  • asta nu-i off-road, ii un drum de prin BIHOR.intelegeti sarcasmul
    1 2
  • COMENTARIUL DE MAI SUS, ESTE PT DACIA DUSTER OFF-ROAD
    1 2
  • asta e... in vremuri de restriste romanii isi pierd identitatea nationala, nu mai cred in potentialul tarii lor... tocmai asa se explica voturile pozitive care le-a luat VSZ... e o situatie periculoasa... in momentele astea amintiti-va totusi ca din mainile romanilor ies lucruri bune apreciate de straini... Dacia e cel mai bun exemplu.

    @mowgli
    exagerezi intentionat in comentariul tau. hmm, oare de ce? vsz chiar e ungur. il cheama vincze szilard.
    13 0
  • pai stai asa .... avem o masina... si vrem sa facem reclama... si vrem sa atragem atentia la modul serios . . . deci.... facem o reclama "banned" si o dam pe youtube + linkuri catre adresele de mess din listele angajatilor ... si propagam rapid un filmuletz care ne-ar fi adus amenzi considerabile daca era dat pe TV.
    Internetul este ( inca ) liber, iar asemenea abordari sunt motiv de prime consistente pentru creatori ;)

    @proiectarea lui duster : este 70% proiectat la centrul din romania ... asta daca nu punem la socoteala motorul, aerul conditionat, casetofonul, trenul de rulare nissan, etc . . .
    deci in romania s-a proiectat coaja de tabla in care intra cele de mai sus . . .
    mda, suntem ingineri buni cu totii .... si claie peste gramada dusteru mai imparte si o maaaaaaare parte din interior cu fratii lui de marca Lungan si Sandel.

    Dap, centrul de proiectare de la romanik este cel mai mare din europa de vest.... si? ... face cumva bemveuri? ... ar fi instare sa proiecteze un motor bi-turbo cu injectie directa ? ( benzina, ca sa fie mai usor... )
    4 15
  • fara suparare, Dar
    sincer vb, nu-s nu stiu ce extremist, dar am observat de ani buni, pe orice fel de site ( mai ales utube ), unde este vb de un lucru bun, bunicel sau anunt informativ legat de Romania, chiar si cand este vb de o stire radio sau televizata , N situatii, se gasesc cel putin 100 de maghiari sa comenteze sau sa dea voturi negative...
    oare cine-i extremistul?!, romanul care injura ca-i sunt uneori incalcate anumite ....sau ala de peste anumite granite care vine si-i pune pumnul-n gura ?!
    Una peste alta, reclama inedita si amuzanta , astfel imi place o gasesc interesanta ca si produsul - asta conteaza , DECI un + !!!
    10 0
  • ce tare ma, popor destept
    De la injurat englezi am trecut la olandezi, acuma cei mai prosti de pe pamant sunt ungurii iar noi suntem evident urmatorul pas in evolutia umana.Bine ganditi baieti, tot asa cu patriotismul inainte, traiasca soimii patriei.Eu zic sa faceti lagare de concentrare pt toti cei care nu-s romani.La gaz cu ei!!! Vb aia, daca nu sunteti cu noi sunteti impotriva noastra, nici americanii nu-s asa paranoici.

    @unckle: bine punctat, ca de obicei ;)
    2 11
  • @unckle
    Grozav! ai descoperit apa calda... da, motorul, ac-ul, trenul de rulare vin din banca de organe a aliantei Renault-Nissan, dar asta e un lucru cat se poate de pozitiv, pentru ca sunt componente deja testate cu fiabilitate demonstrata de-a lungul timpului. Cu sistemul audio o dai in balarii... niciun constructor respectabil nu-si bate capul sa fabrice el radio-cd-uri... esti ridicol !
    Ce spui tu e ca ar fi mai putin romaneasca, dar eu iti arat modele care au MAI PUTIN de 70% contributie din partea brandului care isi pune sigla pe capota (70% are Duster de la RTR Bucuresti) si de de care nu comenteaza nimeni... de exemplu C-Crosser si Peugeot 4007 sunt de fapt Mitsubishi Outlander, C1 SI 107 sunt niste Toyote rebranduite, la fel si Aston Martin Cygnet etc.

    @mowgli
    Cine a zis ca exagerezi si denaturezi ideile de mai sus a avut dreptate.
    Nu vbeste nimeni de gazarea altor nationalitati ba baiatule, doar ca trebuie trasate niste limite intre ceea ce poti si ceea ce nu poti scrie. Trebuie responsabilitate in afirmatii. Nu te poti apuca sa jignesti Romania si sa cataloghezi toti locuitorii de nationalitate romana drept tigani, inculti, spagari etc.
    O ultima intrebare. Locuiesti in Targul Mures. Esti ungur?
    11 0
  • @ faza cu ungurii . . . rusine ma ;) ... rusine !

    aveti impresia ca unguru' ala de care vorbiti voi are vre-o obiectie la adresa faptului ca pe buletinul personal scrie Romania ? ... sau inca nu ati observat ca un grup foarte restrans de oameni ii manipuleaza pe acei unguri pentru a putea sa isi tina posterioarele intr-un scaun cald de la guvern -- SI TOTUL IN NUMELE MINORITATII MAGHIARE DIN ROMANIA, evident...

    @fdd - din pacate prietene, oricat de roman ai fi, si oricat de mult ai vrea sa crezi ca din mana romanilor iese ceva "extraordinar" trebuie sa vezi realitatea cruda a vietii ... si anume ca in general romania este populata de idioti si aia care reusesc sa se ridice peste medie sunt plecati in propertie de peste 90% catre zone ale globului pamantesc mai "favorabile" ;). Lucru valabil si pentru ingineri.
    ( asta nu este o "negare" din partea mea a capacitatilor inginerilor ce lucreaza la Dacia - pentru ca sunt sigur ca ei nu lucreaza ca sa creeze numai masini Dacia. Sunt sigur ca lucreaza pe bani romanesti pentru a proiecta masini Renault -- ca-i mai ieftin sa platesti romani decat francezi ;) )
    4 13
  • fdd
    Da locuiesc in Mures si sunt cat se poate de roman.Tu daca locuiesti in Botswana esti african? Bineinteles ca exagerez intentionat mai sus, sincer nu credeam ca nu duce pe cineva capu sa-si dea seama ca nu e vorba de gazare.E vorba de idee unor ere apuse din care noi trebuia sa invatam o lectie dar iata ca de multe ori gandim la fel ca cei de atunci.
    Cum spuneam sunt roman si eu am si eu problemele mele cu ungurii, dar le am cu cei mentionati de unckle, nu cu un maghiar oarecare care posteaza si el parerea lui pe AM.Nu pot sa ignor un astfel de om pentru simplul fapt ca e maghiar.Si nu asta e problema aici.Din partea mea faceti ce vreti cu ei, dar nu va plangeti fratilor ca si alte natii va trateaza cu repulsie si ignoranta.E ca si cum ai critica hotii si criminalii cand tu la randul tau esti criminal in serie.Hai sa ne schimbam noi, sa-i privim pe toti egal si apoi sa incepem sa facem gura mare ca altii ne judeca.

    Spui ca " Nu te poti apuca sa jignesti Romania si sa cataloghezi toti locuitorii de nationalitate romana drept tigani, inculti, spagari etc. "
    De acord si cu asta, dar nu e situatia de fata, eu cel putin nu am vazut chestia asta in clip.Cred ca multi au inteles gresit mesajul clipului si romanul poate pe buna dreptate sufera de paranoia.Cum aude cuvantul tigan, spaga si hot deja se simte , indiferent in ce context sunt folosite aceste cuvinte.

    Mi se pare incorect sa sari la gatul unui nickname pe internet doar pentru ca tu crezi ca-i ungur.Parca e vrajitoare in sec 17 frate, "HOPA, II UNGUR, SA-L OMORAAAAM" iar eu daca nu sunt de acord cu asta aruncati cu pietre si in mine si ma faceti ungur.Mentalitatea asta printre altele ne distruge ca oameni si falsul patriotism pe care il pictati pe paginile virtuale nu face 2 bani daca nu gandim ca niste fiinte inteligente si rationale cum ne tinem.Datorita nationalismului idiot au ajuns americanii unde sunt acuma, ei macar au realizat mai multe ca noi.
    2 11
  • @unckle
    Te cam duci pe aratura cu discutia. Nu e vorba de politica si de ungurii din politica aici, ci strict de ce a scris vsz. Pleaca romanii in alte tari? Asa si? Ce treaba are cu Dacia? Daca ai impresia ca duce lipsa Dacia de oameni specializati te inseli amarnic.

    Realitatea nu e cruda deloc, ci favorabila Romaniei in conditiile in care Renault a creat prin investitii de sute de milioane de euro, locuri de munca in centre de dezvoltare, inginerie si design Dacia.

    In prezent, la Dacia, procesul de design, proiectare, fabricare, testare, pana la comercializare se poate desfasoara in Romania cu angajati romani. Asa ca nu ne spune noua de "cruda realitate" pt ca nu e nici pe departe cruda.

    *legat de salarii iti recomand sa inveti regulile economiei de piata

    @mowgli
    " Nu te poti apuca sa jignesti Romania si sa cataloghezi toti locuitorii de nationalitate romana drept tigani, inculti, spagari etc. "
    Nu e vba de clip, e vba de ce a scris VSZ.

    Inadmisibil !
    13 2
  • @fdd
    Ce e asa de rau in ce zice vsz? Cand presedintele tarii declara ca peste 90% din romani asculta manele. sau el si nevasta lui danseaza si se ling in cur cu interlopi precum Bercea Penalu? Cand strange mana unui tigan mai tare decat mana unui sinistrat luat de ape in venele caruia curge sange de Decebal? ia spune tu in ce tara traim? sau cand in Bucuresti e plin de cetateni de culoare, DE SUCCES, adica cu vile, masini, afaceri neimpozitate de nimeni si nimic, neluate la intrebari de nici o autoritate, pe cand un amarat de profesor e luat pe sus de FISC daca da si el 2 ore in particular.Despre ce vorbim domnu' fdd? Cred ca Romania asa cum ti-o inchipui tu nu exista si nu va mai exista niciodata.Mor mai multi romani decat se nasc, in schimb tiganii cred ca,. contraceptia este un fel de mancare la un restaurant parizian si fac 10 puradei pe an sa aiba pe cine trimite in intersectii la cersit.Fa un simplu calcul matematic, o deductie logica si spune-mi unde ajungem in ritmul asta?

    "Renault a creat prin investitii de sute de milioane de euro, locuri de munca in centre de dezvoltare, inginerie si design Dacia."

    Vai de mine, a venit renault sa ne scoata din rahat, deaia muncitorii de la Pitesti fac greve de saptamani intregi pentru niste salarii de mizerie, o caserita intr-un bar de la tara castiga mai bine decat un muncitor oarecare dintr-o uzina Dacia.Dar bravo Renault ca au gasit niste fraieri de care sa profite.
    3 12
  • bozgorii
    @VSZ - daca nu iti convine aici poti sa te duci in ungaria si sa ne scutesti de prostiile tale , din pacate nici un ungur nu pleaca pentru ca aici au mai multe privilegii decat acolo. @mowgli - prietene stai calm ca voi ardelenii nu a-ti stat decat in genunchi si acuma dupa ce au sters bozgorii si austriecii cu voi pe jos va credeti mai ,,civilizati
    11 2
  • @RTI
    Tu ai facut istorie cu Clint Eastwood? :) bine ma, gentleman de Micul Paris, cum stie el istorie , ca un om mare.
    1 8
  • @RTI
    Problema multor oameni ca tine este ca , confundati bunul simt cu comunismul.Democratie nu inseamna sa vb ca pe camp cu oile cand nu te asculta, sigur ca aici poti ca doar e INTERNET si tu esti in spatele unui ecran de plastic unde nu te vede nimeni si nu raspunzi pentru faptele tale.
    2 11
  • @ MOWGLI
    prietene am propus pe acet forum ca redactorii sa organizeze o intalnire la care sa participe si userii si sa vorbim face to face , sa venim cu masinile personale eventual sa participam la un drive test etc asa ca treaba cu ascunsul nu tine. nu trebuie sa consideri ca cei din sud nu sunt de nivelul ardelenilor pentru ca istoria aia pe care spui tu ca o cunosti a demonstrat ca am dreptate si inteleg ca esti suparat , adevarul doare . Inca odata elemente ca VSZ daca ar fi in SUA -tara tuturor posibilitatilor ( aici am dubii ) nu ar mai comenta ca nu ii convine nu stiu ce...sunt curios tu daca ai locui acolo daca ai mai considera afro-americanii care sunt tiganii lor tot niste parveniti
    7 0
  • @RTI
    Eu? suparat? n-am pretins ca stiu vreo istorie, dar vad ca tu habar nu ai.Voi sudistii sunteti cu nasu pe sus, dupa voi toti sunt niste idioti, doar voi sunteti desteptii, culmea ca tara de la voi se duce dracu. ;) Pana sa ma supar din rahaturi deastea etnice mai trebuie multe manele sa se auda prin parcarile din Bucuresti.Auzi? vad ca nu-ti convine tie aici, o minte sclipitoare ca tine inconjurata de ardeleni, moldoveni si unguri prosti? nu se poate baiatule, iti pierzi puterile printre noi.Eu propun sa te muti tu altudeva, ca vad ca te simti invadat si cotropit.Mai nou si asuprit.
    1 6
  • Florin
    Interesanta Reclama
    Sincer sa fiu reclama e foarte normala, poate difuzabila doar dupa ora 24 dar nu vad nimic vulgar . Tot tam-tam-ul nu are nici un rost si va spun sincer daca s-ar face si o reclama televizata si putin cosmetizata ar fi mai reusita decat cea cu : E prea ieftina la valoarea noastra - cea oficiala care e facuta in Franta, copi8aza reclama de la VW Jetta cand se pune langa alta masina si e un chic fara margini , aceasta reclama e originala . Bravo Olandezilor ca promovati Romania.
    3 0
  • @ mowgli
    cu parere de rau iti sun ca nenea guta e si idolul ardelenilor...da sudistii sufera de multe probleme dar in egala masura cu restul tarii numai in aroganta sunteti superiori. apropo ce ai sarit asa ? ai rude de alta nationalitate ?
    4 0
  • Crack it
    Dacia ,masina romaneasca ?
    Ne amagim si enervam degeaba. Dacia nu este o masina pur romaneasca ci frantuzeasca.Doar numele este romanesc ,in rest 100% mana frantuzeasca. Ei nu rad de acest neam tiganizat ci de acei francezi care-i comanda pe sclavii din RO. Auzi la ei Dacia masina romaneasca :))) Buna gluma :)))
    0 10
  • @RTI, Mowgli, unkle, fdd
    Ati luat-o pe aratura rau de tot.

    @topic
    Dacia este o masina buna, romanii sunt cei ne-buni ca nu sunt in stare sa o aprecieze. Nu-i bai, exista strainii care o fac si pentru noi.

    Toate cele bune

    P.S. @crack it, ti-as fi dat negativ de mai multe ori dar nu se poate...pacat, ca o meriti din plin
    2 6
  • @Rio
    Daca nu esti in stare sa urmaresti firul discutiei, nu te mai baga ca musca-n lapte... eu sunt impotriva declaratiilor facute de Mowgli si unckle. Sunt impotriva denigrarii si auto-flagerarii nationale. Mi se pare o prostie! In acelasi timp, eu sustin Dacia cu toata taria pentru ca merita.
    6 0
  • Dacia e marca romaneasca
    @Crack it

    Faptul ca impartim profitul cu francezii nu face Dacia mai putin romaneasca decat a fost in trecut.

    Ba chiar acum, Dacia are facilitati ultra-moderne unde poate sa conceapa o masina de la zero
    4 0
  • pinochio
    Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur...prind curaj.
    Subiectul discutiei nu era reclama la Dacia?
    Ce aveti fratilor cu 1848??? ;)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru