Premiera: Mercedes GLK in varianta hibrida

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.02.2008
Mercedes GLK Vision Bluetec Hybrid este cel mai nou concept ecologic gandit de constructorul german.

Esential

154 g/km este nivelul emisiilor CO2 inregistrate de Mercedes GLK Vision Bluetec Hybrid, un record in clasa SUV-urilor.
7.3 secunde ii sunt necesare conceptului Mercedes GLK Bluetec Vision Hybrid sa atinga 100 de km/h.
560 de Nm este cuplul motor de care dispune conceptul hibrid Mercedes.
215 km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Mercedes GLK Vision Bluetec Hybrid.

Mercedes continua ofensiva verde cu Vision GLK Bluetec Hybrid, o versiune ecologica a conceptului care a debutat in urma cu o luna la Detroit.

Conceptul ecologic, care va fi expus la Geneva, va fi echipat cu un propulsor Bluetec diesel in patru cilindri conectat la un motor electric. Combinarea celor doua unitati reuseste sa imprime crossover-ului performante demne de invidiate.

Puterea maxima de 224 de cai si cuplul motor de 560 Nm propulseaza conceptul pana la 215 km/h si il ajuta sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in 7.3 secunde. Performantele nu implica insa un consum mare, crossover-ul inghitind 5.9 litri la 100/km. Nivelul emisiilor se mentine la o limita mai mult decat acceptabila, de 157 g/km, un record pentru clasa SUV-urilor, capabila sa indeplineasca chiar si normele Euro6.

Trenul de rulare hibrid consta intr-un motor turbodiesel complet nou de 2.2 litri si un motor electric pozitionat sub transmisia automata. Unitatea electrica actioneaza ca un generator si acopera motorul diesel in situatiile solicitante, cuplul sau inregistrand o valoare de 160 Nm.

Motorul electric este echipat si cu o tehnologie de regenerare a energiei rezultate in procesul de franare, care alimenteaza bateriile litiu-ion.

via | MotorAuthority

Comentarii (4)

  • Noch einmal, Bravo Deutschland
    zarnesteanu
    Design-ul nu este pe gustul meu. Din fericire, sper ca altora le va placea. Interiorul e un pic spartan si ne-Mercedes. Dar daca te gandesti ca si G Klass e tot pe-acolo ... :)In schimb, performantele motorului m-au dat pe spate. O versiune Bluetec hibrida mi s-a parut intotdeauna idealul la ceea ce poti gasi la ora actuala pe piata. Performanta, putere, consum mic si emisii super-decente. Yeap. Sper ca in viitor sa-si extinda motorizarile si pe GL si ML.Iar daca motorul DiesOtto va fi un success, combinat cu unul electric, va fi numai bun pentru restul gamei.
    0 0
  • GLK
    cel mai neinspirat design din ultimii ani! pe romaneste, URAT CU SPUME!!! parca e o copie la scara mai mica a GL-ului, prost executata de vreun producator chinez!
    0 0
  • Mesteru
    Asta da!
    In realitate arata foarte bine,chiar are un design superior lui bmw3 care este un esec financiar!
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Crima
    GREAT CAR !!! de mult nu au mai scos o masina facuta din topor asa cum imi place mie ... A fost cobra ... a fost G klasse ... si acum GLK ... care e chiar o masina foarte tare ... o sa sparga BMWu' si audi la vanzari ( nu ca Bmw X3 s-ar cumpara si asa acum foooarte mult =)) ) ... intr-un cuvant doua ... o masina foarte reusita ... :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru