Premiera: un model Fiat se vinde mai bine la export decat in Italia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 26.06.2009
Modelul Fiat 500 a reusit sa marcheze o premiera in istoria constructorului italian prin faptul ca se vinde mai bine la export decat in interiorul Italiei.

Esential

360.000 unitati Fiat 500 au fost produse pana in acest moment.
54 % din modelele Fiat 500 vandute sunt comercializate in afara Italiei.

Fiat 500 a reusit sa inregistreze o premiera in istoria companiei Fiat, fiind primul model care se vinde mai bine in afara Italiei in comparatie cu piata interna. Premiera este cu atat mai importanta daca luam in vedere faptul ca marca Fiat are o istorie de 110 ani. Diferenta ar putea sa creasca si mai mult, odata cu lansarea lui 500 C, care este pregatita pentru luna iulie, iar primele tari in care va fi disponibil acest model sunt Italia, Franta si Marea Britanie.

Circa 54% din totalul unitatilor Fiat 500 produse au fost vandute in afara Italiei. Acest procent se va mari dupa ce modelul 500 va fi introdus pe piata din Statele Unite ale Americii, iar 500 C va fi introdus pe toate pietele pe care activeaza si versiunea standard a lui 500. Pana acum, Fiat a vandut 360.000 unitati ale modelului 500 pe cele 59 de piete pe care este disponibil acest model. Productia modelului Fiat 500 din anul 2009 este stabilita la 180.000 unitati, la fel ca in anul 2008.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (7)

  • Andrei.P
    Un numar foarte mare pentru un model premium de clasa mica. Bravo fiat!
    10 1
  • Claudiu
    Fiat
    merita toti banii masina asta....si am o intrebare.....Magna a mai cumparat Opel sau nu?
    4 1
  • da
    @Claudiu = DA !
    0 3
  • NeoGalaxy
    CTR aberezi.
    Afacerea Opel nu s-a incheiat si nu este nici pe departe incheiata. Poate in 2-3 luni sa se termine treaba. Germania nu doreste nici o fabrica inchisa si nici lucratori concediati, ceea ce nici Magna si nici Fiat nu pot garanta. Nici Saab si nici Opel nu au fost comparati si oricum vom mai discuta peste cateva luni pentru ca situatia reala nu este ceea ce citim in ziare. Cine are actiuni Opel stie exact cat de mult au scazut in ultima perioada.

    Cat despre Fiat 500 o masina super tare. Micuta, perfecta pentru oras si perfecta pentru o fata/femeie moderna de pana in 30 de ani. Este mica, cocheta si foarte high tech desi are un aer retro foarte cool. Practica, consuma putin si se parcheaza usor. Sora mai mare Panda-ul este la fel de practica dar nu este retro. 2 modele foarte reusite care s-au vandut mult peste asteptari. Cel putin Panda-ul care are niste cifre de vanzari foarte bune.

    Bravo FIAT :)))))
    6 3
  • nu mai pot pacali nici macar pe broscari :))
    3 6
  • enoeht
    500
    O masina foarte reusita, cam scumpa insa. Poate mai lasa la pret italienii :)
    4 0
  • vedem noi
    Nu va luati dupa ce zice unul-altul de prin guvern sau parlamentul tarii x/y...........totul e semnat, cei de la AUTOVAZ se baga tare pe felie.....urmeaza lucruri interesante.
    Iar legat de Fiat 500......................foarte scumpa..............nu-si merita banii ( ma refer numai la pret, nu la altceva )
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru