Prima femeie araba in WRC

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 15.04.2008
Iordaniana Abir Batikhi va participa in Raliul Iordaniei, fiind in acest fel prima femeie din lumea araba care ia startul in WRC.

Actualul sezon din WRC marcheaza revenirea celei mai inalte competitii de raliuri in lumea araba, prin Raliul Iordaniei. Iordania se afla la prima organizare a unei etape a Campionatului Mondial de Raliuri.

Pe langa acest lucru, o noua premiera absoluta este anuntata in raliul arab. Abir Batikhi a fost prima femeie inscrisa in Raliul Orientului Mijlociu, iar in Raliul Iordaniei va deveni prima femeie a lumii arabe care participa intr-o etapa de Campionat Mondial.

"Este o ocazie unica pentru mine si vreau sa profit de ea nu numai pentru mine, ci pentru toate femeile arabe din lume. Sper ca participarea mea sa arate lumii intregi ca femeile arabe sunt la fel de importante ca barbatii si ca au o importanta egala in societate", a declarat pilotul arab.

Abir Batikhi a participat in Raliul Iordaniei din 2002, cand a castigat la Grupa N. Batikhi a castigat in Iordania titlul la Clasa A in 2004, 2005 si 2006, si a ocupat locul 5 la general anul trecut.

Taguri: WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru