Prima imagine cu spatele noului Mercedes B-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.06.2011
O imagine surprinsă recent trădează posteriorul viitoarei generaţii Mercedes B-Klasse. Compactul premium va debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Mercedes se pregăteşte intens pentru Salonul Auto de la Frankfurt şi nici măcar nu mai încearcă să ascundă asta. Constructorul german face ultimele teste înainte de lansarea noii generaţii B-Klasse. O dovedesc imaginile surprinse chiar pe străzile din Stuttgart, unde modelul circulă deja nedeghizat.

Camuflajele au fost lăsate deoparte, imaginea dezvăluind aspectul posterior al compactului premium, ce ar urma să rivalizeze cu BMW Seria 1 şi Audi A3. Fotografia surprinsă de un amator trădează şi profilul modelului german, puternic conturat cu ajutorul unor nervuri laterale şi a unor praguri.

Posteriorul păstrează linii simple, care par a fi inspirate de cele ale fratelui mai mare E-Klasse Estate. Chiar dacă nu este revoluţia pe care publicul o aştepta, B-Klasse pare să evolueze pozitiv. Rămâne de văzut în ce măsură aspectul frontal va folosi acelaşi limbaj cu cel posterior.

Sub capota compactului german se vor regăsi şi primele motoare de cilindree mică ale alianţei Renault-Nissan.

Cel mai probabil, unitatea de 1.6 litri şi 130 de cai putere va fi cea care va sparge gheaţa.

Alături de noua generaţie B-Klasse, Mercedes va expune la standul său de la Frankfurt noul ML, precum şi varianta decapotabilă a supercarului SLS AMG.

via | autosblog

Comentarii (7)

  • dragos_thaci
    ...
    B-Klasse nu a concurat si nici nu va concura, probabil, vreodata cu seria 1 sau A3.
    Cred ca faceti confuzie cu viitorul A-Klasse, in ceea ce priveste concurenta pt. seria 1 si A3
    11 5
  • Cum a spus si Dragos,
    Voi scrieti textele sau le traduceti? Cum sa fie B-Klasse concurent cu A3 si BMW 1?
    3 4
  • George
    @dragos_thaci
    A-Klasse concureaza cu A1, deoarece, chiar daca se adreseaza unui public-tinta diferit, ambele fac parte din clasa subcompacta. BMW nu are deocamdata, nici un concurent in zona subcompacta, ei preferand sa nu lanseze un model care sa concureze Mini (marca ce se afla in portofoliul BMW). B-Klasse, seria 1 si A3 sunt concurenti directi (asa cum se aprecia in mod corect in acest articol), deoarece fac parte din clasa compactelor premium. Ca sa-ti faci o idee despre ce inseamna clasa compacta, pot sa-ti spun ca aici intra modele non-premium arhicunoscute precum Golf, Focus, Megane, Peugeot 308, Citroen C4, Opel Astra etc. In clasa subcompacta non-premium intalnim modele la fel de cunoscute precum Opel Corsa, Polo, Clio, Nissan Micra, 207, Citroen C3, Fiat Punto etc.
    3 3
  • sigur nu e un i30 ? asta e prima impresie pe care mi-o lasa
    2 5
  • @George
    Eu nu cred ca ai dreptate. Noul A-Klasse e facut sa concureze cu A3 si BMW 1. Audi A1 este prea mic ca sa concureze cu A-Klasse, care va avea si varianta de 4/5 portiere. Plus ca motoarele care vor fi pe A-Klasse vor concura si ele cu cele de pe A3 si BMW 1. Lungimea lui A-Klasse va fi de 4280 cm. Totul indica acelasi lucru.
    In plus, B-Klasse e ca o balena, poate o fi concurat candva cu Audi A2. Nu vad pe nimeni care sa sa gandeasca: oare sa aleg Audi A3 sau BMW 1? Nu...mai bine iau un B-Klasse! WTF???
    0 2
  • dragos_thaci
    @George
    Stai calm ca nu tre' sa-mi tu care-i clasa compacta.
    Viitorul AKlasse este concurentul pe seria 1 si A3, asa cum e relatat si in toate revistele germane.
    De altfel, AM este singura publicatie care a pus B-Klasse alaturi de cele doua. B-Klasse este un monovolum compact (gen Zafira) si n-are nicio treaba cu seria 1 sau A3.
    4 0
  • Actualul B este ceva mai mare decat A care la randul sau este cam pe langa seria 1 si A3 ... probabil viitorul B va fi ceva mai mare decat viitorul A care la randul sau va fi pe langa seria1 si A3 :)

    (prin "prin ceva mai mare" se inteleg 20cm in plus la ampatament, 30 in plus la lungime totala, in rest diferentele sunt de ordinul milimetrilor)
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru