Prima schiţă a viitorului Morgan Eva GT, un coupe retro cu patru locuri

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 11.08.2010
Morgan a publicat prima schiţă a modelului pe care îl va dezvălui în weekend la Peeble Beach. Coupe-ul cu patru locuri se va numi Eva GT şi va emite pretenţii sportive.

Esential

1.3 tone ar urma să cântărească Morgan Eva GT.

Weekendul acesta, atenţia pasionaţilor auto se va îndrepta asupra ediţiei 2010 a Concursului de Eleganţă de la Peeble Beach, acolo unde constructorii vor aduce concepte ciudate sau ediţii speciale. Pentru Morgan evenimentul este deosebit de important, constructorul de nişă intenţionând să expună cel mai nou model al său: Eva GT.

Anticipat încă de azi de o schiţă oficială, modelul britanicilor se vrea a fi un coupe cu patru locuri, construit pe platforma din aluminiu Aeromax. Sub capotă ar putea să fie prezent un propulsor cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri şi 302 cai putere, împrumutat de la BMW.

Deşi nu vorbim despre resursele unui supercar, masa totală de doar 1.3 tone ar urma să facă din Eva GT un model destul de sportiv, capabil să atingă 100 de km/h în mai puţin de cinci secunde. Toate acestea cu un consum mediu de numai 5.8 litri la 100 de kilometri.

Charles Morgan, directorul şi fondatorul constructorului britanic, a declarat pentru Autocar, că Eva GT va intra în producţie abia în 2012, pentru început fiind planificate doar 100 de exemplare.

Pentru doritori, listele de aşteptare se vor deschide chiar în această duminică.

"Scopul nostru a fost acela de a produce o maşină sport care poate fi însă utilizată în viaţa de zi cu zi, indiferent de nevoile celui de la volan. Deşi dispune de numai două portiere, Eva GT va putea transporta patru adulţi şi bagajele acestora, mulţumită dimensiunilor generoase ale portbagajului. Modelul nostru va fi uşor de condus, cu o direcţie hidraulică asistată, cu un şasiu bine adaptat şi cu o distribuţie aporape perfectă a greutăţii pe ambele axe", a încheiat Morgan.

via | autocar

Comentarii (1)

  • La o asa greutate , mai bine ar lua de la BMW un V10 sau V12. Oricum Morgan este o masina frumoasa.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru