Primele detalii despre viitorul Lambo Estoque de serie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.11.2008
Versiunea de serie a conceptului Lamborghini Estoque,prezentat la Paris, nu va imprumuta platforma lui Audi A8.

Lamborghini iese la rampa cu primele informatii despre conceptul care a atras blitz-urile tuturor jurnalistilor prezenti la Salonul Auto de la Paris. Estoque va debuta pe piata abia in 2011, italienii urmand sa fixeze un pret de pornire de peste 185.000 de euro.

Maurizio Reggiani, directorul Departamentului de Cercetare si Dezvoltare Lamborghini, a vorbit in premiera despre versiunea de productie care va deriva din conceptul Estoque. Contrat speculatiilor care anuntau imprumutarea platformei lui Audi A8, viitorul sedan sportiv va fi dezvoltat pe o platforma complet noua gandita de constructorul italian. "Daca analizati putin ampatamentul conceptului si dimensiunea jantelor folosite (23 de inch), atunci veti realiza ca nu putem vorbi de folosirea platformei lui A8", a declarat Reggiani.

Marele mister pluteste insa asupra motorizarilor care vor anima supersportiva in patru usi pozitionata peste Porsche Panamera si Audi A7. Cel mai probabil sub capota lui Estoque se va afla acelasi motor V10 de 5.2 litri care este in prezent folosit pe celelalte modele Lamborghini.

Estoque se va bucura astfel de peste 500 de cai putere si de un cuplu motor estimat la peste 600 de Nm. Versiunea de top va fi insotita insa si de o motorizare V8, de un super diesel si posibil de un hibrid.

Reggiani a declarat intr-un interviu recent: "Nu vom oferi niciodata modelele noastre supersportive cu motoare diesel pentru ca aceasta solutie ar trada mostenirea noastra si clientii nostri. pentru Murcielago si Gallardo vom gasi altfel de solutii. Dar pentru ca Estoque este un model care se va adresa unei mase mai mari de oameni si va avea un pret destul de accesibil am putea exploata resursele unui diesel supraalimentat. Nici un Lamborghini nu va emite vreodata 120 de g/km dar vom fi nevoiti sa ne imbunatatim aceste valori pentru a putea progresa", a mai declarat Reggiani.

via | WorldCarFans  

Comentarii (5)

  • mda?...
    nu stiu de ce imi aduce a ford mustang...
    mai bine lambo se limiteaza la ce stiu ei sa faca mai bine - bivoli de sosea.
    0 0
  • mustang?! cam bati campii. nu are nicio legatura cu mustangul
    0 0
  • andrei
    mishto
    frumoasa mashina, nu vad nici cea mai mica leg cu mustangu,
    0 0
  • hmmm?!!
    ce sa zic parca aduce cv nu bate chair campii ....
    http://www.ridelust.com/car-pictures/mustang/2008-mustang-gt-with-the-mark-iii-body-kit/
    0 0
  • vazuta din lateral si spate pare mai stilata decat celelalte modele, dar din fata arata de parca ar vrea sa inghita tot ce prinde, specific lambo. mi se pare un pic inestetic, ca si cum vezi o tipa draguta din spate si cand te uiti la fata ei iti vine sa ii dai o palma
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru