Primele informaţii despre BMW Gran Coupe, rivalul lui Mercedes CLS

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.07.2011
BMW va prezenta un rival pentru Mercedes CLS abia în 2012. Modelul se va baza pe conceptul Gran Coupe, prezentat anul trecut şi va fi mai lung decât rivalul din Stuttgart.

După o serie de fotografii spion şi un concept lansat în 2010, apar primele informaţii despre viitorul BMW Gran Coupe, model ce ar urma să rivalizeze cu Mercedes CLS şi Audi A7 în următorii ani. Jurnaliştii publicaţiei Motor Trend susţin că modelul bazat pe Seria 6 va debuta abia la mijlocul lui 2012.

Coupe-ul cu patru uşi va avea un ampatament mai mare decât al actualului Seria 6, dar identic cu cel al lui Seria 5 (2967 mm). Cu toate acestea, Gran Coupe va fi mai lat decât sedanul de clasă E şi mai lung cu aproximativ 5 centimetri decât etalonul segmentului, Mercedes CLS.

În aceste condiţii am putea vedea un coupe lung de 5006 mm, fără rame pentru geamuri, dar cu un montant mijlociu, pentru a garanta siguranţa pasagerilor săi. Pentru a reduce considerabil masa, portierele şi capota vor fi făcute din aluminiu, în timp ce bosajele şi capacul portbagajului vor folosi un plastic special.

Sub capotă se vor afla toate motorizările cu şase şi opt cilindri regăsite pe Seria 6.

Nu va lipsi nici sistemul de tracţiune integrală xDrive. 

via | wcf

Comentarii (16)

  • BMW
    Sunt sigur ca masina va arata bine.... dar... there is something boring about the design of BMW. Mult prea conservatori cu designul. Nu are elemente noi in materie de linie de design. E parca in pas (nu mai urat ci mai conservator) inapoi fata de generatia 5 precedenta.
    12 6
  • Daca vor pastra design-ul cat mai aproape de concept va arata superb.
    16 3
  • hellboy
    Era Bangle
    Parerea mea e ca americanul Chris Bangle ar trebui schimbat din functia care o ocupa... BMW face masini foarte performante, dar in ultimul timp chiar banale din punct de vedere al aspectului.
    Nici nu se compara cu CLS-ul din 2011, care arata asa bine incat poti spune ca e orgasm pe roti (mai ales CLS 63 AMG).
    Cred ca nici la motorizari nu se va pune cu bestia de la Merc.
    Pacat de BMW, mai bine nu intra in clasa asta, cel putin nu cu asa ceva, dar sunt si in Romanica cocalari sa o cumpere, chiar daca la capitolul drumuri stam mai rau.
    Nu arata rau masina, dar nici nu-i aproape de CLS.
    13 20
  • @hell...ma rog ...boy
    esti subiectiv dar te inteleg ....gusturile nu se discuta...cat despre acest bmw e fain are ceva din acel concept...CS...
    2 2
  • @hellboy
    prietene! chris bangle e istorie la bmw. nu-ti mai da cu parerea aiurea, documenteaza-te prima data. in era bangle s-au facut automobile care au rupt conservatorismul specific bmw si nu ati fost multumiti. acum ca sunt conservatori, nu e bine nici asa. toate ca toate bmw e pe crestere in continuare.
    adevarul e ca nici bmw nici audi nu va detrona mercedes-ul in aceasta clasa. cls-ul e prea tare!
    cat despre motoare...mai documenteaza-te sa vezi cate motoare premiate are bmw in ultima perioada si cate are mercedes...
    24 4
  • o stire fugitiva de pe bmwblog...
    "The new BMW 6 Series Coupe also came away with a prize in the “Exterior” category. With these three accolades, the German Design Council pays tribute to the outstanding level of BMW Group design"
    7 4
  • hellboy
    @sel
    Daca tie ti se pare ca masinile BMW merg pe un trend ascendent in materie de design, e parerea ta. A mea e ca at. cand a venit Bangle la bavarezi, s-a cam terminat cu ``suprematia BMW``, lucru care din pacatea ramas mostenire de la el in materie de design (lasa de dorit) ....
    In materie de motoare, sunt inovatori, au ramas precum au facut istoria lor (cel mai meserias motor al lor e pe 760Li) unde i-au rupt pe cei de la Merc cu performantele lor, unde si este lider mondial in segmentul de lux.
    Da, cei de la BMW sunt inovatori, doar ca in ultimul timp au cam fost ``taiati`` de cei de la Merc si Audi (cel putin estetic).
    Oricum, CLS e cel mai frumos, fiind practic genul de masina care te face sa o cumperi (daca iti permiti si doresti o masina din clasa ei) in detrimentul celorlalte marci.
    4 15
  • @hellboy
    mai baiatule tu nu le prea ai cu bmw-urile :)) si crede-ma pe cuvant ca stiu ce vb cat despre cls e un model frumos/reusit intr-adevar.
    4 3
  • Din pacate
    Imi place masina dar si bmwul incepe sa semene cu alte marci cu masini clonate una dupa alta. :)

    Pacat.
    5 4
  • mda.......
    design-ul final va fi o copie a lui serie 6......
    de fapt masina este un serie6 + 2 usi........
    cum va arata masina stim deja cu toti insa la ce sa ne mai asteptam in plus pe langa motoare de exceptie.....
    la ceva gatget-uri......in plus fata de 6coupe si serie 5.......
    5 3
  • @tzenu
    La cum arata Seria 6 cu siguranta ca si Gran Coupe va arata superb. Seriile 5 si 6 chiar imi plac si chiar daca la Gran Coupe va avea numai 2 usi in plus nu cred ca ar fi o problema. Si asta pentru ca oricum Seria 6 este poate cea mai buna masina clin clasa ei din multe puncte de vedere.
    7 3
  • Vasilica
    In afara de cele 3 marci mai exista rivali de luat in seama, deoarece vad ca "razboiul" se duce mai mult intre ei!
    1 0
  • hellboy
    pt cel cu subiectivismul
    Da, sunt subiectiv, chiar imi plac BMW-urile, doar atat am criticat: FAPTUL CA IN MATERIE DE DESIGN SUNT IN SPATE, CEL PUTIN IN CLASA ASTA!!!
    In materie de motoare, sunt inovatori si la masini si la motociclete.
    2 0
  • @hellboy
    Ma uit la cum arata fostele Seria 6, sau 7 de exemplu si ma uit la cum arata modelele actuale si desi nu s-au schimbat multe in privinta designului, s-au schimbat elementele cheie. Si sa faci dintr-un design nu prea placut si conservator, unul elegant si modern eu zic ca e o adevarata provocare.
    In privinta motoarelor nu am nimic de comentat, defapt ar fi absurd sa spui de BMW ca nu se pricepe la facut motoare sau masini. Dar in privinta motocicletelor e discutabil (si acum sa inceapa "razboiul" :)) :p
    2 0
  • hellboy
    @LauCalin
    Nu e vorba de ``razboi``, dar ei asa au inceput, facand motociclete, chiar foarte bune si apreciate si in ziua de azi.
    Motociclete fiabile, tranzmisie pe cardan, motor boxer (suna impecabil) si foarte performante, chiar daca nu se compara cu alte marci, oricum BMW e o marca de motociclete de prestigiu (as prefera un BMW in detrimentul oricarei japoneze).
    3 1
  • Stau si ma mir
    Nu inteleg dece cand apare un model BMW care chiar imi place vin fanii consacrati bmw si zic ca e nasol...

    Acum ca tot veni vorba, mie nu mi se pare absolut deloc ca ultimul CLS este fruntas...sincer in topul meu PERSONAL sunt asa : CLS-ul original, AUDI A7 abia apoi CLS-ul nou. Atat ultimul model cat si A7 au sare si piper, asta nou parca e prea putin special.

    Bmw -ul asta, in afara ceva mic la partea din spate, ( nu stiu exact ce dar ceva parca nu e omogen ) este superb, o combinatie perfecta intre elegant si sport.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru