Primul concurent al lui Tata Nano va costa cu 500$ mai putin

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.11.2009
O companie britanica si indienii de la Mahindra vor produce un model concurent pentru Tata Nano. Acesta va fi cu 500 de dolari mai ieftin.

Compania britanica EcoCa Ltd a anuntat ca va stabili un parteneriat cu producatorul indian Mahindra&Mahindra prin care acesta din urma va produce, in uzinele proprii din India, un concurent pentru recent lansatul Tata Nano. Conform informatiilor preliminare oferite de britanici, noul model nu doar ca va intra pe piata ca un concurent pentru Nano, ci chiar il va bate pe acesta la pret.

"Am identificat India ca piata perfecta pentru construirea noului nostru model pentru atingerea pretului de 2200 de dolari (1500 de euro) pe care il dorim", a declarat Karman M. Naghdi, presedintele EcoCa Ltd.

In cazul in care noul model va iesi pe piata la acest pret, acesta va fi cu aproape 500 de dolari mai ieftin decat versiunea de baza a lui Tata Nano, care in India costa echivalentul a 2687 de dolari.

Desi nu exista inca schite sau planuri concrete legate de designul noului model, acesta va prelua - conform sefului EcoCa Ltd - o mare parte din liniile lui Volkswagen Beetle. Datorita constructiei din plastic dur de tip ABS, concurentul lui Nano va avea o masa proprie de doar 330 de kilogranme, jumatate din cea modelului Tata, iar motorul va avea 340 centimetri cubi.

Viteza maxima pe care o va putea atinge modelul EcoCa va fi de 70 km/h, cu 33 km/h mai redusa decat cea atinsa de Tata Nano, iar consumul va fi de 3.5 litri/100 km.

via | inautonews

Comentarii (2)

  • vitorul suna bine.......
    pana la urma ne dau astia masini gratis si bani sa le intretinem....
    3 2
  • NeoGalaxy
    Constructie din plastic dur... interesant... sa vedem cati o sa moara in primele 3 luni de vanzari ale acestui ipotetic model. Eu personal... cred ca este cel putin un cosciug in miscare... termenul de masina este fortat mult peste nivelul Dacia Lastun... alta masina... paralela cu orice test de siguranta. Imi aduc aminte ca am vazut cateva accidente cu Lastun-ul si sincer... avea -10 stele la siguranta.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru