Primul exemplar Aston Martin Rapide a parasit uzina din Austria

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 08.05.2010
Primul exemplar Aston Martin Rapide a parasit fabrica din Austria. Oficialii companiei au declarat ca in urmatoarele saptamani modelul va putea fi admirat in showroom-urile din 34 de tari.

Oficialii Aston Martin au motive serioase de bucurie deoarece primul exemplar al supercar-ului Rapide destinat pietei a parasit uzina din Graz, Austria. Oficialii constructorului au declarat ca in urmatoarele saptamani modelul britanic va putea fi admirat in cele 125 de showroom-uri din 34 de tari.

Conceptul dupa care a fost creat Aston Martin Rapide a fost vazut pentru prima data in cadrul Salonului Auto de la Detroit din 2006, iar in anul 2009, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt oficialii constructorului britanic au dezvelit pentru prima data modelul Rapide.

Supercar-ul britanic dispune de un propulsor V12 de 6.0 litri fabricat manual care poate sa produca pana la 470 de cai putere la o turatie de 6.000 rpm. Cuplul motor maxim pe care propulsorul lui Aston Martin il poate dezvolta este de 600 Nm la o turatie de 5.000 rpm.

Via | carscoop

Comentarii (4)

  • bogdymol@yahoo.com
    Fara suparare, dar daca saptamana asta primul exemplar a parasit fabrica, cum de in numarul trecut TopGear, Richard Hammond a testat modelul intr-un road-trip de 2000 km?
    4 0
  • E posibil ca acesta sa fie primul produs destinat direct pietei, adica un mode de serie iar cel pe care l-a condus Hammond sa fi fost un model de pre-serie, adica unul pe care se fac ultimele teste pentru inceperea productiei.
    2 1
  • RAZVAN
    @ Moldo
    ce ai vazut tu la TG se cheama Porsche Panamera....si cred ca e o diferenta :P
    2 0
  • bogdymol@yahoo.com
    @Maka: e primul destinat pietei, am primit un raspuns de la AutoMarket in legatura cu asta. Acesta e primul model care va ajunge la un proprietar.

    @RAZVAN: la TV la TG a fost intradevar Porche Panamera, dar in revista nr. 54 a fost Aston Martin Rapide, posibil o versiune de preproductie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru